Gündem Direksiyon başında kitap okuyan halk otobüsü şoförü: Herkesten özür dilerim

Direksiyon başında kitap okuyan halk otobüsü şoförü: Herkesten özür dilerim

17.07.2014 - 10:08 | Son Güncellenme:

Ümraniye - Taşdelen hattında seyir halindeyken direksiyon başında kitap okurken görüntülenen halk otobüsü şoförü Eyüp Berktaş, yaptığının yanlış olduğunu belirterek herkesten özür diledi. Üniversite mezunu olduğunu kaydeden Berktaş, "Yapmamam gereken bir hareketti. Bunu ben de kendime yakıştıramadım." dedi.

Direksiyon başında kitap okuyan halk otobüsü şoförü: Herkesten özür dilerim

Görüntülerin medyada yer almasının ardından trafik ekipleri tarafından Alemdağ Polis Merkezi'ne götürülen sürücü Eyüp Berktaş'a seyir halindeyken cep telefonu ile konuştuğu ve kitap okuduğu için trafik cezası kesildi. Kendisini görüntüleyen kişinin şikayeti nedeniyle de ifadesi alınan Berktaş, polis merkezinden ayrıldığı sırada Cihan Haber Ajansı'nın (Cihan) sorularını cevapladı. Ramazan nedeniyle fazla yolcunun olmadığı bir saatte son durağa yaklaştığı sırada cep telefonunun çaldığını söyleyen Berktaş, “Yaptım bir kabahat...Kırmızı ışıktan sonra cep telefonunu kapattım, istem dışı olarak sol konsoldaki kitabı aldım elime. Kitap elimde 1-2 dakika durdu, daha sonra yerine koydum. O arada bir arkadaş bizi gizlice görüntülemiş. Bu kişi olayı bu kadar tehlikeli görüyorsa beni uyarabilirdi." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Herkesten özür dilediğini belirten Berktaş, "Yapmamam gereken bir hareketti. Bunu ben de kendime yakıştıramadım. Özel halk otobüslerini bu şekilde zora sokmak istemezdim, özür diliyorum hepsinden.” dedi. Kendisini görüntüleyen kişinin art niyetli olduğunu iddia eden Berktaş, “Bu kişi iyi niyetli biri olsaydı bana söyleyebilirdi ve bu iş buralara kadar gelmezdi. Şu anda bu kişi beni işimden etti. Hakkımda zaten gerekenler kanuni olarak yapılıyor, Allah hakkımızda hayırlısını nasip eylesin! Burada hep insanız, bizim de çok eksikliğimiz var. Sabahın köründe yaptık bir hata ama insanlar bu şekilde birbirlerinin açığını aramaması lazım. Birbirimizi uyarmamız lazım.” ifadelerini kullandı.

Üniversite mezunu olduğunu ve 2001 yılından bu yana minibüs ve otobüs şoförlüğü yaptığını kaydeden Berktaş, İstanbul'da 4 yıldan bu yana halk otobüsü kullandığını belirtti. Bugüne kadar hiçbir trafik cezası yemediğini anlatan Berktaş, "Elimden geldiği kadar yolcumuza İETT'nin istediği gibi hürmet ettiğime inanıyorum. Beni görüntüleyen arkadaş uyarsaydı bu konulara gelmezdik ve karakollara düşmezdik. Beni görüntüleyen kişi bu şekilde beni insanların canının hiçe saydığım gerekçesiyle medyaya rezil etti, oysa bana iki kelime söyleseydi ben özür dilerdim ve kitabı yerine koyardım.” diye konuştu.

Haberin Devamı