Gündem Diş ağrısı nasıl geçer?

Diş ağrısı nasıl geçer?

29.04.2018 - 18:55 | Son Güncellenme:

Diş ağrısı ilk bebeklikte başlayan daha sonra iltihap, yirmilik diş, çürük gibi bazı sebeplerden dolayı dayanılası zor ağrılardır. Diş ağrısı genellikle gece gelir, bunun sebebi ise yattığımız zaman kan basıncının beynimize gelmesiyle zonklama tarzında ağrı hissederiz. Bazen yemek yedikten sonra ağrı hissederiz buda yediğimiz yiyeceklerin dişlerin arasına girerek sinirleri zorlamasıyla olur.

Diş ağrısı nasıl geçer

Diş ağrısına dayanması oldukça zordur ve ağrısı geçmesi için birçok çözümler ararız. En iyi çözüm ilgili uzman bir doktora başvurmaktır, ama doktora gidemediğimiz veya gitmeden önce evde bazı ilaç dışında doğal ağrı kesici yollar aramaktayız.

Haberin Devamı

Diş Ağrısına Evde Yapılabilecek Doğal Çözümler

Dişlerinizi fırçalamayı deneyin. Eğer yediğiniz yiyeceklerin sıkışmasıyla oluştuysa fırçalayınca yemek artığı çıkacak ağrı kesilecektir. Ayrıca nişastalı şekerli yiyecekten sonra dişler fırçalanmazsa bakteriler diş eti ve sinirlere zarar vererek iltihaba veya ağrıya sebep olurlar. Diş aralarına sıkışan yemek artıklarını kürdan veya diş ipiyle çıkarabilirsiniz. Yatarken ağrı geldiğinde yastığı yükselterek ve yastığı dişin ağrıyan tarafa baskı uygulayarak azalmasını sağlayabiliriz. Ağrıyan tarafın yanağa buz uygulayarak dişe gelen kan akışını azaltarak ağrını azalmasına sebep oluruz. Tuzlu su ve sirkeyle gargara yaparak kısa sürelide olsa ağrının hafiflemesine yardımcı olur.

Haberin Devamı

Sarımsak ile dişe tampon yapabilirsiniz, Bilindiği gibi sarımsak doğal bir iltihap sökücüdür. Bunun için iki diş sarımsağı ezin ve ağrıyan dişinizin üzerine ve etine sürün hem ağrıyı kesecek hem de ağrıya sebep bakterilerin yok edecektir. Karanfil veya karanfil yağıda diş ağrısı tedavisinde oldukça etkilidir. Karanfil ağız kokularına iyi geldiği kadar ağrının uyuşmasına da iyi gelir. Ağrıyan dişin olduğu bölgeye 4-5 adet karanfili çiğneyerek uygulanır. Kısa sürede etkisini gösterecektir. Çörek otu bağışıklık sistemini güçlendirdiği kadar ağrıların azalıp etkinin azalmasına neden olur. Karbonatı ılık bir suya ekleyerek gargara yapılabilir veya ıslak pamuğa batırılarak dişin olduğu bölgeye uygulanır.

Zencefil ve kırmızı acı biberi bir damla suyla macun yaparak ağrıyan dişe uygulanır. Bu kür diş ağrısının yanında boğaz ağrısına da iyi gelir. Çay ağacı yağı da diş ağrısı için çok etkilidir. Pamuğa damlatılarak veya ılık bir suya damlatılarak ağrıyan bölgede bir müddet bekleterek uygulanabilir. Oksijenli suyla veya zerdeçalla suyu karıştırarak gargara yapabilir.

Eskiden bugüne kadar uygulana diş ağrısı olan bölgeye aspirin tuz alkol konulsa da ağrıyı keser fakat uzmanlar için bu yöntemler uygun görülmemektedir. En iyi sonuç alabilmek için mutlaka uzman bir doktora başvurun. Eğer iltihap var ise ağrı sürekli tekrarlayacaktır.