Gündem Diş beyazlatma yöntemleri

Diş beyazlatma yöntemleri

27.04.2018 - 14:09 | Son Güncellenme:

Dişlerin sararması zaman zaman başımıza gelebilen ve can sıkan bir durum. Günlük hayatınızda tükettiğiniz yiyecekler, kahve, çay dişlerin sararmasına neden olabilir. Peki, dişlerin sararmasını önlemek için neler yapacağınızı biliyor musunuz? İşte sizler için hazırladığımız evde kolayca uygulayabileceğiniz diş beyazlatma yöntemleri…

Diş beyazlatma yöntemleri

Diş sararması, çoğunlukla kahve, çay ve sigara tüketiminden meydana gelmektedir. Herhangi bir hastalık olmasa bile ağız içinde kötü bir görünüme neden olabilir. Çoğu insan beyaz ve parlak dişlere sahip olmayı ister. Bunun için ilk yapmanız gereken dişlerinizi düzenli olarak fırçalamaktır. Düzenli fırçalama sayesinde dişlerinizin üzerinde oluşan sararmanın önüne geçebilirsiniz. Fakat bazen sadece düzenli diş fırçalamak bu noktada yeterli olmayabilir. Bu durumda ise evinizde bulunan malzemelerle kolayca uygulayacağınız yöntemler ile dişlerinizi beyazlatabilirsiniz.

Haberin Devamı

Karbonat ve limon karışımı ile diş beyazlatma

Bunlardan ilki karbonat kullanarak diş beyazlatma yöntemidir. Karbonat tek başına oldukça iyi bir beyazlatıcıdır. Aynı zamanda aşındırma özelliği bulunan karbonat dişleriniz üzerindeki sarı tabakanın temizlenmesini sağlar. En çok kullanılan yöntemlerden biri olan limon ve karbonat karışımı oldukça etkilidir. 1 çay kaşığı karbonat ile limon suyunu karıştırarak hazırlayabilirsiniz. Ardından bu karışımı dişlerinize uygulayabilirsiniz.

Elma sirkesi ve karbonat ile dişleri beyazlatma yöntemi

Elma sirkesi, ağız içinde bulunan bakterileri temizler. Karbonat ile birleştiğinde çok güçlü beyazlatıcı etkiye sahip olur. Elma sirkesi ve karbonat karışımınızı hazırlamak için 1 çay kaşığı karbonat ile birkaç damla elma sirkesini macun kıvamına gelene kadar karıştırın ardından karışımı diş fırçası ile uygulayın.

Haberin Devamı

Muz kabuğu ile dişleri beyazlatma yöntemi

Muz, magnezyum ve potasyum açısından oldukça zengin bir meyvedir. İçeriğindeki bu mineraller dişlerin beyazlamasında rol oynar. Muz kabuklarının iç kısmını dişlerinize sürün ve fırçalayın. Bu yöntemi çok sık olmamak koşulu ile uygulayabilirsiniz.

Çilek ile dişleri beyazlatma yöntemi

Çilek içeriğindeki malik asit sayesinde diş yüzeyinde oluşan plağı temizler. İçeriğindeki bileşenler sayesinde ağız içini temizler, bakterilere karşı savaşır. Çilek asidik yapısı ile diş plaklarına ve zararlı bakterilere karşı kullanılabilecek en doğal yöntemlerden biridir. Çilek ile dişleri beyazlatmak için 2 tane çileği ezip, püre haline geldikten sonra dişlerinizi bu püre ile fırçalayın.