Gündem Diş Hekimleri Humana Dental Türkiye Kongresi’nde Buluştu

Diş Hekimleri Humana Dental Türkiye Kongresi’nde Buluştu

17.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diş tedavileri konusunda sektörün nabzını tutan Humana Dental Türkiye Kongresi Antalya Rixos Sungate Otel’de gerçekleşti.

Diş Hekimleri Humana Dental Türkiye Kongresi’nde Buluştu

Diş tedavileri konusunda, alanında uzman kişilerin konuşmacı olarak katıldığı ve çeşitli diş tedavileri yöntemlerinin konuşulduğu Humana Dental Türkiye Kongresi 13-14-15 Kasım 2015 tarihlerinde diş hekimlerini bir araya topladı. Geniş çapta implant uygulamaları ve lazer teknolojilerinin öne çıktığı Humana Dental Türkiye Kongresi’nde uzman doktorlar klinik tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

Haberin Devamı

Konuşmacılardan Prof. Dr. Martin Jörgens, hasta memnuniyeti açısından önem taşıyan dişlerin rengi, şekli, boyutu, konumu, dişlerin görünme miktarı, gülüş dizaynı gibi başlıkları içeren “diş hekimliğinde estetik yaklaşımlar” konulu seminerde deneyimlerini aktardı. Prof. Dr. Sami Swaid ise diş eksikliklerini ortadan kaldırarak estetik ve fonksiyonun hastaya yeniden iadesi için kullanılan bir tedavi olan dental implantolojiye bakışı ve klinik ipuçlarını dinleyicilerle paylaştı.

İşlenen konular diş hekimleri tarafından büyük ilgi görürken kongrede özellikle implatoloji dalı ve Türkiye’deki uygulamaları öne çıkan konular arasında yer aldı.

Hızla gelişen implant teknolojisi ve bunun yanı sıra çeşitli diş tedavi yöntemleri hakkında bilgi ve deneyim paylaşımların yapıldığı Humana Dental Tükiye Kongresi’nde Doç.Dr. Güney Yılmaz, Yrd. Doç. Dr Selin Yıldırım, Dr. Haşmet Gökdeniz, Dr. Iulian Honig, Dt. Hasan Serhat Aydilek, Dt. Koray Saadettinoğlu gibi konuşmacılar tarafından cerrahiden estetiğe, lazer uygulamalarından diş eti çekilmesi tedavisinde kullanılan tekniklere kadar geniş yelpazede bilgi içeren sunumlar yapıldı. Aynı zamanda dental implantlarda biomekanik, A-PRF + I-PRF + sinüs lifting ve muayene pratiğinde immedat fonksiyonel yükleme alternatifleri gibi merak edilen yeni pratikler hakkında da uzmanlar tarafından katılımcılara eğitim verildi.

Haberin Devamı

Kongrede Wise TV mikrofonlarına konuşan katılımcı diş hekimleri, Türk diş hekimliğinin önemli ölçüde mesafe kat ettiğini ve yeni teknolojilerine adapte olmak suretiyle uygulanan yeni tedavi yöntemlerinin hasta memnuniyetini artırdığını belirtti.