Gündem Diyarbakır’da korkutan patlama: 3 ölü 2 yaralı

Diyarbakır’da korkutan patlama: 3 ölü 2 yaralı

12.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bağlar ilçesinde bulunan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Ek Binası’nda dün sabah saatlerinde, polis panzerinin tamiri sırasında meydana gelen patlamada 3 kişi hayatını kaybetti. Kentin her yerinden duyulan patlamanın şiddetiyle çevredeki çok sayıda ev ve işyerinde büyük hasar meydana geldi

Diyarbakır’da korkutan patlama: 3 ölü 2 yaralı

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesi Emek Caddesi’nde bulunan Emniyet Müdürlüğü Ek Binası’nda dün sabah saatlerinde şiddetli bir patlama meydana geldi. Diyarbakır Valiliği, yerleşkenin içinde bulunan atölyede polis panzerinin tamiri sırasında henüz belirlenemeyen nedenle meydana gelen patlamada 3 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Hayatını kaybeden 2 kişinin sivil personel Yunus Elaltunterin ve sivil memur Cengiz Tekin olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Diyarbakır’da korkutan patlama: 3 ölü 2 yaralı

Saldırı düzenlenmişti

Patlamada yaralanan iki kişi de hastaneye kaldırıldı. Kentin hemen her yerinden duyulan patlamanın şiddetiyle çevrede bulunan bir çok ev ve işyeri hasar görürken hafif yaralanan birçok kişi de ayakta tedavi görerek taburcu edildi. Patlamanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Vali Hüseyin Aksoy’dan bilgi aldı.

PKK’lı teröristler, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Ek Binası’na 4 Kasım’da saldırı düzenlemiş, bina önündeki yolda teröristlerin bombalı aracı infilak ettirmeleri sonucu iki polis memuru şehit olmuş, yedi sivil yaşamını yitirmiş, 100’den fazla kişi de yaralanmıştı.

Diyarbakır’da korkutan patlama: 3 ölü 2 yaralı

Aynı binada dün 10.47’de patlama meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle Emniyet Müdürlüğü binasının yanı sıra bölgedeki çok sayıda binada ve park halindeki araçlarda hasar oluştu. Patlamanın sesi, kentin her tarafından duyulurken, gökyüzüne yükselen duman da kent genelinden görüldü. Patlamanın meydana geldiği yerde büyük bir çukur oluştu. Alandaki atölye kısmen çöktü. 3 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

Yaralılar hemen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Olay yerine gelen arama kurtarma ekipleri de enkaz altında arama çalışması yaptı.

Diyarbakır’da korkutan patlama: 3 ölü 2 yaralı

‘Ateşle yaklaşmayın’

Patlamanın olduğu bölgeye giden sağlık ve UMKE ekipleri, hasar gören evlerde ve binalarda da inceleme yaparak, hasarlı bina ve evlerde yaralı olup olmadığını kontrol etti. Çok sayıda kişi patlama noktasına akın ederken, polis yapılan anonslarla vatandaşları gaz sızıntısı riskine karşı binalarda mutfak tüplerinin açılmaması, sigara içilmemesi ve ateşle bölgeye yaklaşmamaları konusunda uyardı.

Yine patlama noktasına giden bazı kadınlar aynı yerleşkede bulunan Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından daha önceden gözaltına aldığı yakınlarını akıbetini öğrenmeye çalıştı.

Yetkililer, ilk belirlemelere göre patlamanın atölyedeki polis panzerinin tamiri sırasında olduğunu, terör saldırısı ihtimalinin zayıf olduğunu ve kesin nedeninin araştırıldığını söyledi. Yapılan açıklamada, kısmen çöken tamir atölyesinin içinde bulunan oksijen tüplerinin de patlamış olabileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Diyarbakır’da korkutan patlama: 3 ölü 2 yaralı
‘Nedeni belli değil’

Diyarbakır Valiliği de patlamayla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Bağlar İlçesi’nde bulunan, İl Emniyet Müdürlüğü ek birimlerimizin yer aldığı alan içerisindeki Bakım-Onarım Şube Müdürlüğü’ne ait tamir atölyesinde bugün (dün) saat 10.47’de panzer aracının tamiri esnasında nedeni henüz bilinmeyen bir patlama meydana gelmiştir.

Patlamanın hemen ardından olay yerine AFAD ve 112 ekiplerimiz sevk edilmiştir. Yaralı vatandaşlarımızın tedavileri sevk edildikleri hastanelerde devam etmektedir. Olay ile ilgili adli ve idari soruşturma hemen başlatılmış olup, detaylı açıklamalar daha sonra yapılacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Erdoğan bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’u telefonla arayarak Bağlar ilçesindeki patlamaya ilişkin bilgi aldı.

Tünel iddiası

Patlamanın terör eylemi olduğuna yönelik kanıtlara ulaşıldı. Milliyet’in aldığı bilgiye göre, patlamanın ardından uzman ekipler, olay yerinde incelemeler yaptı. Yerleşkenin dışındaki bir kapalı otoparktan yerleşkeye doğru kazılan bir tünelin izine rastlandı. Tünelin, patlamanın olduğu bölgeye kadar uzandığı emniyetin çevresindeki çok katlı bir binanın altında bulunan kapalı otoparkın bir bölümünde kazı yapıldığı belirlendi. Buradan çıkarılan toprağın torbalara yerleştirilerek otoparkın içinde gizlenmeye çalışıldı görüldü.

Haberin Devamı

Alınan bilgilere göre, tünelde yapılan incelemede patlayıcı bulundu. Uzman ekiplerin detaylı incelemesi sonucunda otoparkın içinden emniyet yerleşkesinin altına doğru kazılan bir başka tünel daha bulunduğu, bu tünelde de diğerinden daha az miktarda patlayıcıya rastlandığı belirtildi. Savcılığın ve uzman ekiplerin olayla ilgili araştırmaları sürerken, otoparkın kim tarafından işletildiği, terör örgütleriyle bu kişilerin bağlantıları araştırılmaya başlandı.

Soylu: Dışarıdan müdahale yok

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı ilk açıklamada, “Dışarıdan müdahale yok. Tamir sırasında araçtan kaynaklanan patlama oldu. Bir kişi enkaz altında. Bir ağır yaralı var, hafif yaralılar da var” dedi.