Gündem Doğu'da kar esareti! İşte kapanan yollar

Doğu'da kar esareti! İşte kapanan yollar

04.02.2023 - 13:49 | Son Güncellenme:

Etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle birçok kentte yollar kapandı, çok sayıda araç mahsur kaldı, kazalar meydana geldi. Mardin-Diyarbakır kara yolunda ulaşım durdu. Bingöl ve Elazığ’da köy yolları ulaşıma kapanırken, Mardin’de Kızıltepe-Mardin, Derik-Mazıdağı ve Mardin-Midyat Hop Geçidi kara yollarında ulaşımda aksamalar yaşandı.

Doğuda kar esareti İşte kapanan yollar

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Ulaşımda zaman zaman aksamalar yaşanırken, Karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri de karla mücadelesini sürdürüyor. 

Haberin Devamı

Ayrıca Mardin-Diyarbakır kara yolunda yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım durdu. Hareket ettirilemeyen araçlar nedeniyle uzun kuyruklar oluştu. Kaymakamlıklar, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolları Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, UMKE ve AFAD ekipleri, yolun yeniden açılması için çalışma başlattı.

TRAFİĞE AÇILDI

Etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan Mardin-Diyarbakır kara yolu, ekiplerin temizleme ve tuzlama çalışmasıyla yeniden ulaşıma açıldı.

Yollarda yürütülen çalışmaları inceleyen Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, “Sadece Büyükşehir Belediyemizin 120 personeli gece ve gündüz vardiyalı alanda aralıksız yol açma çalışmalarında görev alıyor. Şehir merkezindeki tüm ana arterler açık durumda. Belediyemiz bünyesinde bulunan 8 greyder, 15 kamyon, 6 kepçe ve her ilçeye birer greyder gönderilmek üzere çalışmalar devam ediyor. Kent merkezi ve ilçelerde buzlanmayı engellemek için yaklaşık 500 ton tuz kullanılacaktır. Uzun süredir beklediğimiz bereketli kar yağışı devam ediyor. 112 Acil Çağrı Merkezimize gelen istek ve ihbarlara görevli arkadaşlarımız anında cevap veriyor. Vatandaşlarımıza zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını öneriyorum. Sürücülerimizden istirhamım ise lütfen kış lastiği veya kar zinciri olmadan trafiğe çıkmamaya özen göstersinler" diye konuştu. 

Haberin Devamı

Doğuda kar esareti İşte kapanan yollar

DİYARBAKIR-ŞANLIURFA KARAYOLU KAPANDI

Etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Diyarbakır-Şanlıurfa karayolu ulaşıma kapandı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada don ve buzlanmaya ve yer yer tipiye karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

TRAFİĞE AÇILDI

​Marmaris’e giderken yağış nedeniyle ulaşımda aksamaların yaşandığı Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolunda araçta beklemek zorunda kalan Nazmi Baysal, “Marmaris’e gidiyordum. Yol kapalı. Yolların açılmasını bekliyoruz” dedi.

Serhat Karakaş da “Yolun açılmasını bekliyoruz. İnşallah en kısa sürede açılır, buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz” diye konuştu.

Yol, ekiplerin 2 saatlik çalışmasıyla açıldı. Kara yolunda kontrollü olarak araç geçişlerine izin verildi.

Diyarbakır Havalimanı'nda ise bazı uçak seferleri iptal edilirken, pistlerde biriken karlar temizleniyor. (DHA)

Haberin Devamı

Doğuda kar esareti İşte kapanan yollar

DOĞUDA 3 İLDE KAR ESARETİ

Öte yandan Bingöl ve Elazığ’da köy yolları ulaşıma kapanırken, Mardin’de Kızıltepe-Mardin, Derik-Mazıdağı ve Mardin-Midyat Hop Geçidi kara yollarında ulaşımda aksamalar yaşandı.

Bingöl’ün bin 940 rakımlı Karlıova ilçesinde, kar yağışının yanı sıra soğuk havalar da etkisini sürdürüyor. Hava sıcaklığının eksi 15 derecelere kadar düştüğü ilçede musluklar dondu, çatılarda buz sarkıtları oluştu. Bazı iş makineleri ise aşırı soğuklar nedeniyle çalışmadı. Operatörler, iş makinelerini çalıştırmak için kontrollü şekilde ateş yaktı.

Kent genelinde ise merkezde 8, ilçelerden Adaklı'da 12, Genç'te 22 ve Solhan'da 9 köyün yolları kar nedeniyle kapandı. Yolları açmak için 110 ekip, 20 greyder, 14 loder, 10 kepçe, 5 dozer, 4 kar küreme ve 3 kar savurma aracıyla çalışma yapıyor.

Haberin Devamı

Doğuda kar esareti İşte kapanan yollar



ELAZIĞ’DA 124 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Elazığ merkezde 5, ilçelerden Ağın’da 16, Baskil’de 30, Maden’de 4, Karakoçan’da 1, Keban’da 30, Kovancılar’da 1, Palu’da 2, Sivrice’de 35 olmak üzere 124 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, 76 araç ve 105 personelle kapalı köy yollarındaki yol açma çalışma yürütürken, Baskil ilçesi Beşbölük köyünde kara saplanarak yolda kalan TIR ekiplere ait iş makineleriyle kurtarıldı.

Kar yağışıyla birlikte Kızıltepe-Mardin, Derik-Mazıdağı kara yollarıyla Mardin-Midyat kara yolunun Hop Geçidi’nde ulaşımda aksamalar yaşandı. Derik ilçesinde 20 köy yolu ulaşıma kapandı. Belediye ve Karayolları ekipleri yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor. (DHA)

Doğuda kar esareti İşte kapanan yollar

Doğuda kar esareti İşte kapanan yollar

DETAYLAR GELİYOR...