Gündem Diyarbakır şehitleri uğurlandı

Diyarbakır şehitleri uğurlandı

26.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

PKK’lı teröristlerin önceki akşam Diyarbakır’daki jandarma karakoluna bomba yüklü araçla düzenledikleri hain saldırıda şehit olan üç asker dün törenle uğurlandı

Diyarbakır şehitleri uğurlandı

Diyarbakır’da PKK’lı teröristlerin önceki akşam Mermer Jandarma Karakolu’na saldırısında şehit olan iki asker dün törenle memleketlerine uğurlandı. Yaralanan 24 askerin ise tedavisi sürüyor

Genelkurmay Başkanlığı’ndan dün yapılan açıklamada Diyarbakır-Lice karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakolu nizamiyesine yönelik saldırının bomba yüklü bir araçla gerçekleştirildiği bildirildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı da saldırıya ilişkin soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı kararı alındığını duyurdu. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, terör örgütü PKK mensuplarınca gerçekleştirilen, 3 askerin şehit olduğu, 24 askerin yaralandığı saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Diyarbakır şehitleri uğurlandı
Soruşturma kapsamında Diyarbakır 1. Sulh Ceza Hakimliğinin kararı ve 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 3/2 maddesi gereğince toplum sağlığı, milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu güvenliği, suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamında yazılı, görsel, internet ve sosyal medyada her türlü haber, röportaj ve bu içerikli yayınların yasaklanmasına karar verildiği ifade edilen açıklamada, soruşturmanın iki Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve iki Cumhuriyet Savcısı tarafından yürütüldüğü kaydedildi.

Şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Türkoğlu, Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Gökçeli ve Jandarma Uzman Onbaşı Acem’in cenazeleri Diyarbakır Asker Hastanesi’ndeki törenin ardından memleketlerine gönderildi.

Haberin Devamı

10 bin kişi uğurladı
Bir yıllık asker olan şehit Uzman Onbaşı Sabri Acem’in (26), Mersin’in Tarsus İlçesi’ndeki yakınları acı haberle göz yaşlarına boğulurken, baba Erkan Acem’e haber çalıştığı KKTC’de verildi. Şehit Acem’in ailesinin oturduğu sokakta, Mardin’in Midyat İlçesi’nde 17 Ocak 1994’te yine PKK ile çıkan çatışmada şehit düşen piyade uzman çavuş Ramazan Alper’in de baba evi bulunuyor. Babaevine getirilen şehit için Ulu Camii’nde kılınan cenaze namazına yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Cenazede şahit babası Erkan ile anne Seval Acem güçlükle ayakta durabildi. Şehidin kardeşi İhsan Acem ise törene mavi bere takarak katıldı. Acem’in cenazesi daha sonra cenaze aracına konularak götürüldüğü Tarsus Şehitliği’nde gözyaşları arasında toprağa verildi. (Tolunay DUMAN DHA)

‘Şehidime saygısızlık yapamam’
Jandarma Astsubay Mustafa Gökçeli’nin (26) cenazesi memleketi Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesine getirildi. Tören sırasında ayakta durmakta güçlük çeken baba Müslüm Gökçeli’ye oturması için sandalye verilmesi üzerine, “Oğlum orada yatıyor nasıl otururum, şehidime saygısızlık yapamam” dedi. Anne Sultan Gökçeli ise “Beni de götür yanında Mustafam” diye gözyaşı döktü. 8 kardeşten 5’incisi olan şehit Gökçeli’nin bekar olduğu öğrenildi. Şehidin kız kardeşi ise “Daha çok gençsin, sana ölüm yakışmıyor” diye ağladı. (Mücahit YOLCU- İskender ZENGİN DHA)

‘Bırakın devleti suçlamayı’
Jandarma Astsubay Üstçavuş Halil Türkoğlu’nun (28) cenazesi memleketi Bayburt’ta getirildi. Şehit Türkoğlu’nun 14 Mart’ta sosyal medya hesabından “18 Şubat’ta 7 şehit verdiğimiz Mermer Karakolu’ndayım. Barut kokusunu bilirim, kurşun sesini de... Ankara’da yürek yakan ve haince bir saldırı oldu... Günahsız insanlar öldü... Birden herkes tek ağız olup, ’Devlet suçludur’ demeye başladı. PKK denen kansız hain topluluğu, 500 metre yakınımda 7 silah arkadaşımı şehit etti. Bırakın devleti suçlamayı...” yazdığı ortaya çıktı. Türkoğlu’un cenazesi bugün toprağa verilecek. (Fatih TURAN DHA)