Gündem Diyarbakır'da dehşet anları! Miras kavgasında 2 ölü

Diyarbakır'da dehşet anları! Miras kavgasında 2 ölü

21.06.2023 - 15:16 | Son Güncellenme:

Diyarbakır'da M.K., miras kalan arazi nedeniyle husumetli olduğu kuzenleri, kendisi gibi mahalle bekçisi olan Kadri Kan ile İl Emniyet Müdürlüğü'nde teknisyen yardımcısı olarak çalışan Hayri Kan'ı, çıkan kavgada tabancayla vurdu.

Olay, öğle saatlerinde, Bağlar ilçesi Selahaddin Eyyubi Mahallesi Bayındırlık Caddesi'nde meydana geldi. M.K. marketteyken içeri kuzenleri Kadri ve Hayri Kan kardeşler girdi. Eğil ilçesinde miras kalan arazi nedeniyle husumetli olan taraflar arasında tartışma çıktı.

Tartışma sırasında tabancasını çeken M.K., kendisi gibi mahalle bekçisi olan Kadri Kan ve İl Emniyet Müdürlüğü'nde teknisyen yardımcısı olan Hayri Kan’a ateş etti. Kardeşler, vücutlarına isabet eden kurşunlarla hayatını kaybetti. Kavga güvenlik kamerasına yansırken, ihbarla adrese çok sayıda polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Teslim olan M.K. gözaltına alındı. Olay yerine gelen kardeşlerin yakınları fenalık geçirdi.

OLAY YERİNDE İNCELEME

Haberin Devamı

Polis marketin çevresini güvenlik şeridiyle kapatıp olay yeri incelemesi yaptı. Kan kardeşlerin cenazeleri, incelemenin ardından otopsi için adli tıp kurumuna götürüldü.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Valilik tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Bugün saat 12.30 sıralarında Bağlar ilçemizde, aralarındaki husumet nedeniyle çıkan tartışmada İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli Çarşı ve Mahalle Bekçisi M.K. tarafından silahla açılan ateş sonucu, yine İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görev yapan Çarşı ve Mahalle Bekçisi K.K. ve Teknisyen Yardımcısı H.K. maalesef hayatını kaybetmişlerdir. Şüpheli Çarşı ve Mahalle Bekçisi M.K. olayda kullanılan silahla birlikte emniyet birimlerimize teslim olmuştur. Konuyla ilgili olarak çok yönlü soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Haberin Devamı
1/16

2/16

3/16

4/16

5/16

6/16

7/16

8/16

9/16

10/16

11/16

12/16

13/16

14/16

15/16

16/16

AĞABEY İLE KARDEŞİNİN ARAZİ KAVGASINDA KAN AKTI: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

Öte yandan Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde ağabey kardeş arasında çıkan kavgada bir kişi kardeşi ve kardeşinin arkadaşını av tüfeğiyle yaraladı. Olayda kardeşi ağır yaralanırken diğer kişi hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Kocaaali Mahallesi'nde ağabey Nejdet K. ile kardeşi Cevdet K. arasında daha önce arazi ve yer anlaşmazlığı nedeniyle tartışma çıktı. İddiaya göre bu gün Nejdet K. eline aldığı av tüfeği aracıyla olay yerinden geçtiği sırada kardeşi Cevdet K.'ya pusu kurdu. Aracın geçişi sırasında av tüfeğini ateşledi. Bu sırada kurşunların hedefi olan Cevdet K. aracın kontrolünü kaybetti. Yoldan çıkan araç bahçeye savrularak durabildi.
Olayda Cevdet K. karın bölgesi ve vücudunun çeşitli yerlerinden ağır yaralandı. Kavga ile bağlantısı olmamasına rağmen Cevdet K.'nın yanında bulunan arkadaşı Rıza Andıç da kurşunların hedefi oldu. 63 yaşındaki Rıza Andıç boğazına ve göğsüne gelen kurşunlarla olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralı Cevdet K. olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ilçedeki özel hastaneye kaldırıldı. Şüpheli Nejdet K. ise olay yerine gelen Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Nejdet K.'nın olayda kullandığı av tüfeğine de el konuldu. Cumhuriyet Savcısı'nın olay yeri incelemesinin arıdndan Rıza Andıç'ın cansız bedeni otopsi işlemleri için morga kaldırılacak. Yoğun bakıma kaldırılan Cevdet K.'nın da sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Diyarbakırda dehşet anları Miras kavgasında 2 ölü