Gündem Diyetisyenleri maaşa bağladı

Diyetisyenleri maaşa bağladı

10.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

The Times gazetesi, Coca Cola’nın bilim insanlarına kolanın obeziteyle ilişkisini reddetmesi için milyonlarca sterlin ödeme yaptığını iddia etti

Diyetisyenleri maaşa bağladı

İngiltere’nin köklü gazetelerinden The Times, içecek devi Coca Cola’nın İngiltere’deki bilim insanlarına, şekerli içecekler ve obezite arasındaki bağlantıyı ortadan kaldırmaları için rüşvet verdiği iddiasını manşetine taşıdı.

Haberin Devamı


Haberde, Coca Cola’nın şekerli ve gazlı içeceklerin obeziteye neden olduğu yönündeki araştırmaları reddetmesi için İngiliz bilim insanlarına milyonlarca sterlin ödediği belirtiliyor. İçecek devinin 10’dan fazla İngiliz bilim insanıyla irtibata geçtiği ortaya çıkarken, bu kişiler arasında hükümetin sağlık danışmanlarının da yer alması dikkat çekiyor.


Gazetede, Coca Cola’nın Avrupa Hidrasyon Enstitüsü’nün kurulması için de yüklü miktarda para harcadığı bilgisi de yer alıyor. Enstitü, hidrasyonun insan üzerinde etkilerini incelerken, Avrupa içerisinde sağlıklı yaşamın sağlanmasını hedefliyor.


7.5 milyon yatırım

Times, Coca Cola’nın 2010 ile 2015 yılları arasında enstitünün hayata geçirilmesi için 7 milyon 500 bin dolarlık bir yatırım yaptığına dikkat çekiyor. Araştırma enstitüsünün bu yatırımlar karşılığında insanlara şekerli ve gazlı içecekleri önerdiği belirtiliyor.