Gündem Doğan Abi’yi andık

Doğan Abi’yi andık

09.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türk basınının duayenlerinden Milliyet gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni ve yazarı Doğan Heper, vefatının birinci yılında Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Anma töreninde konuşan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, “Doğan Heper, gerçek gazeteciliğin son neferlerinden biriydi. Kendisini saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Doğan Abi’yi andık

Rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü Florence Nightingale Hastanesi’nde geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Türk basınının çınarı Milliyet gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni ve yazarı Doğan Heper (80) vefatının birinci yılında mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Haberin Devamı

Doğan Heper’in Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen törene eşi İffet Heper, kızları Başak Heper Kızıldemir ile Demet Heper, damadı Kanat Kızıldemir, Milliyet gazetesi yazarları Atilla Gökçe, Tunca Bengin ve Abbas Güçlü ile Milliyet gazetesi çalışanları, eski İstanbul Barosu Başkanı avukat Turgut Kazan, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto ve TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, 1979 yılında uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren eski Milliyet Gazetesi Genel Yönetmeni Abdi İpekçi’nin kızı Nükhet İpekçi İzet’in de arasında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Okunan duanın ardından Cemiyet Başkanı Turgay Olcayto yaptığı konuşmada şunları dedi:

‘Son neferlerdendi’

Haberin Devamı

“İrdeleyen, sorgulayan Abdi İpekçi gazeteciliği çok önemliydi. Ama giderek Abdi İpekçi gazeteciliği ortadan kaldırıldı ve tam tersine, bölünen bir medya ortaya çıktı. Doğan Heper 50 yılı aşkın bir süreyi Abdi İpekçi’nin çağrısı üzerine Milliyet’te geçirdi. Mesleğinde hep Milliyet’i ve Milliyet çalışanlarını öne alarak çalıştı. Milliyet’te gazetecilik yaşamını 2015’te bir kitapla da taçlandırdı, anılarını anlattı. Doğan Heper gerçek gazeteciliğin son neferlerinden biriydi. Kendisini saygı ve rahmetle anıyoruz.”

Doğan Abi’yi andık