Gündem Doğan Abi’yi andık

Doğan Abi’yi andık

11.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türk basınının duayen isimlerinden, Milliyet gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni ve yazarı Doğan Heper’i vefatının ikinci yıl dönümünde andık.

Doğan Abi’yi andık

Doğan Heper için dün Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında gerçekleştirilen anma törenine başta Heper’in eşi İffet Heper, kızları Demet ve Başak Heper ile Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili ve Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar, Milliyet gazetesi yazarları Tunca Bengin ve Abbas Güçlü, Milliyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Bertan Ağanoğlu, Haber Araştırma Müdürü Pınar Aktaş, Heper ailesinin yakınları ile gazeteci dostları katıldı. Törende okunan duanın ardından Milliyet gazetesi eski başyazarı Altan Öymen bir konuşma yaptı. Öymen, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Rahmetli Doğan Heper’i özlemle anıyoruz. Milliyet’te hayatımın büyük bir kısmı onunla yan yana odalarda geçti. Günde 7-8 defa ziyaret ederdik birbirimizi. Çok değerli anılarım var. Doğan Heper, gazeteciliği bir hayat biçimi haline getirmiş gazetecilerdendi. Birçok gazeteci gibi gece gündüz, cumartesi pazar, hepsi çalışma günü gibiydi. Çalışma saatleri dışında da, başka bir yerde olunduğunda da konuşulan konular genelde gazetecilik olurdu. Onu tanıyanlar olarak onun sohbetini hep arayacağız. Sohbeti devam ettirenler de gıyabında onu anacaklar. Bu mesleğe bıraktığı anılar çok fazladır ve değerlidir. Sadece gazetecilinde değil aynı zamanda gazeteciliğin genel ilkelerinin yayılmasında, yaygınlaşmasında, pekişmesinde de önemli rolü vardır.”

Haberin Devamı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin yaptığı açıklamada da, “Doğan Heper’i unutmadık. Ölümünün 2. yılında sevgi ve saygı ile anıyoruz” denildi.