Gündem Doğuda kar bastırdı yollar kapandı

Doğuda kar bastırdı yollar kapandı

16.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Yurt geneli soğuk ve yağışlı havanın etkisine girerken, Doğu Anadolu ve Karadeniz’in yüksek kesimleri beyaza büründü.

Doğuda kar bastırdı yollar kapandı

Doğu Anadolu’da 270 köy yolu kardan kapanırken, sürücüler tipi nedeniyle zor anlar yaşadı. Bayburt’ta eğitime bir gün ara verildi, Trabzon’da ise aç kalan tilkiler evlere dadandı. Tipi şeklinde yağan kar yağışı nedeniyle meteoroloji, vatandaşları dikkatli olması konusunda uyardı.

Haberin Devamı

270 köy yolu

Meteorolojinin uyarısının ardından önceki gün başlayan kar yağışı giderek etkisini artırdı. Yeni güne karla uyanan Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan ve Ağrılı vatandaşlar, kardan kapanan ev ve iş yerlerinin önünü temizledi. Yoğun kar yağışı nedeniyle Erzincan’da 140, Kars’ta 71, Muş’ta 32, Ardahan’da 18, Ağrı’da ise 9 olmak üzere toplam 270 köy yolunun merkezlerle bağlantısı kesildi. Kars-Iğdır yoluyla, Ağrı Doğubayazıt ile Van Çaldıran arasındaki Tendürek Dağı Geçidi’nde tipiye yakalanan sürücüler zor anlar yaşadı. Bölgede hava sıcaklığı eksi 5’e kadar düştü. Şanlıurfa Viranşehir’de ise üstüne yıldırım düşen Halil Bingöl (23) öldü.

Rize’de dereler dondu

Doğu Karadeniz’de de soğuk havayla gelen kar, birçok ili etkiledi. Bayburt’ta yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde okullarda eğitime bir günlüğüne ara verildi, Gümüşhane’de 80 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi. Bayburt’ta da yoğun kar nedeniyle 45 köy yolu ulaşıma kapandı. Rize’de yoğun kar yağışı nedeniyle dereler dondu. DHA - AA

Yazarlar