Gündem Doğum gününde hayat verin

Doğum gününde hayat verin

17.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Lösemiyle mücadele eden Öykü Arin, 19 Mart’ta 4 yaşına girecek. İlik nakli bekleyen küçük kız için herkesin dileği, yüzde yüz uyumlu kök hücrenin bulunması

Doğum gününde hayat verin

Türkiye’nin dört bir yanında uygun ilik bulunması için kampanyalar düzenlenen Öykü Arin, 19 Mart’ta 4 yaşına girmeye hazırlanıyor. Tedavisi süren ve hâlâ yüzde yüz uyumlu kök hücre bekleyen küçük kızın doğum günü dileği, kendisini hayata bağlayacak uygun iliğin bulunması.

Haberin Devamı

Öykü Arin’e Kasım 2018’de Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) teşhisi konulduğunu söyleyen anne Eylem Şen Yazıcı, “bu ay nakil olması bekleniyordu ama doktorlarımız bize ‘İyi bir kampanya yaptınız, bunun sonuçlarını değerlendirelim. Henüz yüzde yüz uyumlu donör çıkmadı. Size bir ay daha verelim, Öykü’nün durumu bir ay daha müsaade eder’ dedi. Nakil nisan sonuna sarktı. Biz de bu süreçte hem kampanyamızı büyütüyoruz hem de daha önce alınan numunelerin Sağlık Bakanlığı tarafından veri tabanına işlenmesi için bekliyoruz” dedi.

‘Veriler işlenmeli’

Şu anda işlenmemiş çok sayıda veri olduğu bilgisini aldıklarını anlatan anne Yazıcı sözlerini şöyle sürdürdü: “Kampanyayla tahminen şu ana kadar 150 bin kişiye ulaştık. Ama önemli olan bu bilgilerin sisteme girmesi ve hastalara ulaşması. O yüzden Sağlık Bakanlığı’nın laboratuvarlarının üç vardiya çalışmasını, yetmiyorsa özel hastanelerin laboratuvarlarının devreye alınmasını istiyoruz. Bu bizim için çok önemli. Bu bilgilerin bir an önce veri tabanına girmesini bekliyoruz.”

Haberin Devamı

Bütün Öyküler için

Yazıcı, “Bu doğum günü bizim için çok önemli. Öykü Arin için doğum gününde ona bir hediye verin. Sadece benim kızım için değil, bütün Öyküler için kök hücre bağışında bulunun, donör olun ve vazgeçmeyin diyoruz. Sağlık Bakanlığı’ndan da Öykü’nün doğum günü için talebimiz şudur: Lütfen laboratuvarları kapasitesinin en üst sınırında çalıştırın ve numuneleri en kısa zamanda işleyin.”

Dileği sokakta oynamak

Eylem Şen Yazıcı kızı Öykü Arin’in doğum gününde en büyük dileğinin sağlığına kavuşmak ve sokakta oyun oynamak olduğunu söyledi. Yazıcı, “Öykü’ye belki de en güzel doğum günü hediyesi sizsiniz” dedi.

Doğum gününde hayat verin
Bağış karşılığı ücretsiz konser

Öykü Arin için kan bağışı ve kök hücre kampanyası sürerken bir destek de sanatçı Haluk Levent’ten geldi. Haluk Levent, “Öykü’ye umut ol” kampanyası kapsamında hem Öykü hem uygun kök hücre bekleyen diğer çocuklar için 20 Mart’ta İzmir’deki Kültürpark Celal Atik Spor Salonu’nda konser verecek. Konser alanında kurulacak

Kızılay çadırlarında bağış yapanlar, konseri ücretsiz izleyebilecek.