Gündem DOKTOR TOMA’YA KAFA ATTI

DOKTOR TOMA’YA KAFA ATTI

28.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe ve Galatasaray maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili müşteki polis, “Doktor olduğunu söyleyen şahıs araçlara taş, kafa ve sopa attı” dedi

DOKTOR TOMA’YA KAFA ATTI

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan şampiyonluk maçı sonrası çıkan olaylar nedeniyle ikisi tutuklu 10 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşmasında tutuklu sanıklar tahliye edildi. Davanın 4 sanığı Fenerbahçeli olmadıklarını belirtirken, müşteki olarak ifade veren Başkomiser Engin Keskin, doktor olan sanıklardan Deniz Çelik’in, tonlarca ağırlıktaki TOMA aracına kafa attığını söyledi.
Kadıköy’deki Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda geçtiğimiz Mayıs ayında oynanan Fenerbahçe-Galatasaray karşılaşması sonrasında çıkan olaylarla ilgili açılan davanın ilk duruşması dün Kadıköy 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

‘Polise ‘yapma’ dedik, buradayız’
Tutuklu sanıklar Bilal Yakışan ve Hasan Cem Çiçek ile tutuksuz 5 sanık ile 18 müşteki polisin katıldığı duruşmaya, 2’si tutuklu 4 sanığın, “Biz Fenerbahçeli değiliz. Birimiz Galatasaraylı, ikimiz de Beşiktaş’lı. Polise ‘Yapma’ dediğimiz için gözaltına alındık” ifadeleri damga vurdu. Tutuklu sanıklardan Bilal Yakışan duruşmadaki ifadesinde, maçı yeğeniyle birlikte barlar sokağında izlediklerini belirterek, “Eve gitmek için Rıhtım’daydık. Sarhoş olan yeğenimi polislerin darp ettiğini görünce ‘Yapmayın beyler’ dedim. Tek suçum bu. Gözaltına alındım ve tutuklandım. Olayların çıktığı benzinliğin yerini bile bilmiyorum. Fenerbahçeli değil Beşiktaş’lıyım” dedi.
Tutuklu sanık Hasan Cem Çiçek de, “Ben maç günü stada girmedim. Maçı dışarıda izledim. Maç bitiminden sonra çıkan olaylarda sıkılan gazdan etkilenerek ben de benzin istasyonunun yanındaki camiye kaçtım. Cami avlusunda olayların yatışmasını bekledim. Polisler cami avlusunda bir kişiyi dövüyordu. Ben de ‘Yapmayın’ dedim beni de gözaltına aldılar” şeklinde ifade verdi. Çiçek de Fenerbahçe taraftarı değil Galatasaraylı olduğunu söyledi.

‘Biz benzinciye gidiyorduk’
Tutuksuz sanık Deniz Çelik ise Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Asistan doktor olarak çalıştığını ve Fenerbahçeli olmadığın belirterek, benzin istasyonuna doğru gittiklerinde gözaltına alındığını ancak kendisinin hiçbir olaya karışmadığını savundu.
Müşteki polislerden Başkomiser Engin Keskin ise maç günü Kızıtoprak’da konuşlandırılan 50 kişilik ekipten sorumlu olduğunu ifade ederek, kendilerine şişe atılması üzerine TOMA aracına su sıkması emrini verdiğini belirtti. Keskin, “İfadesinde doktor olduğunu söyleyen şahıs bize ve TOMA aracına doğru taş ayrıca TOMA aracına da tekme ve kafa attı” iddiasında bulundu.

Haberin Devamı

DOKTOR TOMA’YA KAFA ATTI

Çıkan olaylarda taraftarlar iki polis aracını devirmiş, bir çok işyerine de maddi zarar vermişti.

Tek görgü tanığı kalpten öldü
Olayların görgü şahidi olarak dosyada yer alan benzin istasyonu yöneticisi Selçuk Narin’in(52) yaklaşık 15 gün önce kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi. 2 çocuk sahibi Narin’in eve dönmek üzereyken taksi beklediği sırada kalp krizi geçirdiği belirlendi.