Gündem Doktordan eşine 37 bıçak darbesi

Doktordan eşine 37 bıçak darbesi

12.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Paranoid şizofreni tedavisi gördüğü belirtilen Dr. Hasan Kurtuluş, 12 yıllık eşi Ayşegül Kurtuluş’u yürüyüşten dönüp banyoya girdiğinde ekmek bıçağıyla vahşice öldürdü

Doktordan eşine 37 bıçak darbesi


Türkiye, önceki gün Mersin’de bir öğretmenin, boşandığı öğretmen eşini görev yaptığı anaokulunda boğazını keserek öldürmesiyle sarsılırken, dün de Aydın’da bir doktor 12 yıllık eşini vahşice öldürdü. Dün ayrıca Kütahya ve Antalya’da da iki kadın katledildi.
Aydın’ın Nazilli İlçesi Devlet Hastanesi’nde görevli Biyokimya uzmanı Dr. Hasan Kurtuluş (43), aynı hastanede patoloji teknisyeni olan eşi Ayşegül Kurtuluş’u (46) evdeki banyo küvetinde 37 bıçak darbesiyle öldürdü.

Kendini ihbar etti
Olay, önceki akşam saat 22.00 sıralarında Ordu Caddesi’ndeki Manolya apartmanının üçüncü katında meydana geldi. Dr. Hasan Kurtuluş, akşam yürüyüşünden dönen eşi Ayşegül Kurtuluş’a banyoda yıkandığı sırada ekmek bıçağıyla saldırdı. Bıçağı karısının vücuduna defalarca saplayan doktor, daha sonra 155’i arayarak kendisini ihbar etti.
Eve giden polis, Ayşegül Kurtuluş’u banyodaki küvette kanlar içerisinde buldu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, çoğu göğüs bölgesinde olmak üzere vücuduna 37 bıçak darbesi alan Ayşegül Kurtuluş’un hayatını kaybettiğini belirledi.
Kızlarının öldürüldüğünü öğrenip olay yerine gelen emekli öğretmen İbrahim Coşkun (74) ve emekli ebe Nefide Coşkun (65) sinir krizleri geçirdi. Nazilli Devlet Hastanesi koordinatörü Nail Ündağ ve hastane Başhekimi Dr. Mehmet Kurnaz olay yerine gelerek bilgi aldı. Ayşegül Kurtuluş’un cesedi yapılan incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi.

‘Hatırlamıyorum’
Ege Üniversitesi Hastanesi’nde 1991 yılından beri paranoid şizofreni tanısıyla tedavi gördüğü öğrenilen Dr. Hasan Kurtuluş ile Ayşegül Kurtuluş’un 2002 yılında evlendikleri ve çocuklarının olmadığı öğrenildi. Sigara kullandığı için eşiyle sık tartıştığı öğrenilen Dr. Hasan Kurtuluş’un emniyetteki ifadesinde, “Eşim yürüyüşten geldi, duşa girdi. Bıçağı alarak peşinden girdim. Kaç sefer bıçağı savurduğumu ve neden yaptığımı hatırlamıyorum” dediği öğrenildi.
Kurtuluş’un ayrıca tedavisi için kullandığı ilaçları 15 gündür almadığını söylediği belirtildi. Hasan Kurtuluş tutuklandı.

Haberin Devamı

Hastanede tören düzenlendi

Ayşegül Kurtuluş’un cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsi sonrası yakınlarına teslim edildi. Görev yaptığı Nazilli Devlet Hastanesi’nin bahçesinde düzenlenen törende ablasının tabutuna sarılan Osman Coşkun güçlükle sakinleştirildi.
Törende konuşan Hastane Koordinatörü Nail Ündağ, “Çok değerli bir meslektaşımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Başta ailesine ve arkadaşlarımı sabır diliyorum” dedi. Ayşegül Kurtuluş’un cenazesi Zafer Camii’nde ikindiyi müteakip kılınan namaz sonrası Eğri Boyun Mezarlığı’nda gözyaşları eşliğinde toprağa verildi.
Bir arkadaşının gözyaşı dökerken “Canım arkadaşım ben sana kaç kere söyledim bu adamdan uzak dur diye ama dinlemedin” demesi dikkati çekti.