Gündem Dolandırıcıların yeni yöntemine dikkat! 1 milyon kişiye aynı mesajı gönderiyorlar

Dolandırıcıların yeni yöntemine dikkat! 1 milyon kişiye aynı mesajı gönderiyorlar

20.12.2023 - 20:56 | Son Güncellenme:

Sosyal medyada link dolandırıcıları arttı. Dolandırıcılar bu sefer sosyal medya hesapları üzerinden "Yurt dışına taşınıyoruz. Eşyalarımızı uygun fiyata satılık" gibi cümleler kullanarak vatandaşı sahte linklere yönlendiriyor ve para tuzağına düşürüyor. İşte detaylar...

Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Naci Ünal "Her hangi bir şey çok çok ucuzsa veya ücretsizse ücret sizsiniz" dedi.

Haberin Devamı

Son dönemde artan dolandırıcılık yöntemlerine bir yenisi daha eklendi. "Yurt dışına taşınıyoruz. Eşyalarımızı ucuza satıyoruz." deyip vatandaşı dolandırıyorlar. Dolandırıcılar sosyal medyada sahte hesap açıp bu hesaplardan "Yurt dışına taşınıyoruz. Eşyalarımız uygun fiyata satılık. Ya da havalimanında unutulan bagajların satışına başlanıyor" ilanlarını paylaşıyor.

Dolandırıcıların yeni yöntemine dikkat 1 milyon kişiye aynı mesajı gönderiyorlar

1 MİLYON KİŞİYE AYNI MESAJ

Ünal "1 milyon kişiye aynı mesajı gönderiyorlar. Ve buradaki mesajlar fotoğraflar profiller tamamen sanal, gerçek kişiler değil. Ürünler de gerçek değil." dedi.

Fiyatı cazip bulan vatandaşsa alışveriş yapmak istiyor. Linklere tıklıyor. Linkler vatandaşı alışveriş sitelerinin sahtelerine yönlendiriyor. Alışveriş yaptığını düşünen vatandaşlar da paralarını gönderip bilgilerini karşı tarafa iletiyor.

Haberin Devamı

Dolandırıcıların yeni yöntemine dikkat 1 milyon kişiye aynı mesajı gönderiyorlar

O LİNKLERE AMAN DİKKAT!

Ünal "Dolandırıcılar buraya linkler koyuyorlar. Ve bu linklerde kredi kartı bilgilerini istiyorlar. Dolayısıyla siz bu linki tıkladığınız anda ya hesap numarasına yönlendiriliyorsunuz bu en azla çıkılanı, çünkü 5 bin lira 10 bin lira kaybediyorsunuz. Diğerinde ise kredi kartı bilgilerini veriyorsunuz. Hele hele de çok profesyonelce hazırlanmışsa şifrelerinizi de girmişseniz buraya kredi kartınızı karşı tarafın emrine amade etmiş oluyorsunuz." dedi.

Dolandırıcıların yeni yöntemine dikkat 1 milyon kişiye aynı mesajı gönderiyorlar

DOLANDIRILDIKLARINI BÖYLE ANLIYORLAR

Bilgi ve paralar karşı tarafa gittikten sonra vatandaşlar ürünlerin gelmesini bekliyor. Dolandırılan kişilerin ürünleri gelmiyor. Vatandaşlar işte bu noktada dolandırıldıklarını anlıyor. Peki bu sosyal medya dolandırıcılarından nasıl korunuruz?

Ahmet Naci Ünal "Bunun çözümü şu; sosyal medya mecralarında çok dikkatli olacağız ve şu sözü unutmayacağız. Bedava peynir fare kapanında olur" dedi.