GündemDoodle 4 Google: Melissa Çağlar - Hayallerim Türkiye

Doodle 4 Google: Melissa Çağlar - Hayallerim Türkiye

18.04.2013 - 06:00 | Son Güncellenme:

Doodle 4 Google Google Doodle olarak 'Türkiye'nin Harikaları' adlı logo yarışmasını kazanan resmi seçti. Melissa Çağlar'ın çizdiği resim, Google Doodle olarak tüm gün internet devinin ana sayfasında kalacak

Doodle 4 Google: Melissa Çağlar - Hayallerim Türkiye

Doodle 4 Google 2013 Türkiye Kazananı Melissa Çağlar Hayallerim Türkiye oldu
Doodle 4 Google nedir?

İnternet devi Google'ın Türkiye ofisince düzenlenen ‘Türkiye’nin Harikaları’ temalı Doodle 4 Google logo yarışması sonuçlandı.

Genç yetenekler, 'Türkiye’nin Harikaları' temalı yarışma için tarihi ve doğal güzellikleri Doodle 4 Google için Doodle olarak tasarladı.

Mart ayı başından bu yana süren yarışmaya, yaklaşık 50 binin üzerinde başvuru oldu. Bu sayı, Google'ın Avrupa’daki benzer uygulamaları arasında bir rekor da oldu.

Ankara Gazi İlkokulu dördüncü sınıf öğrencisi Melissa Çağlar, halk oylamasıyla birinci oldu. Melissa’nın Doodle 4 Google için tasarladığı logo, Turizm Haftası’nın kutlandığı bugün Google ana sayfasında yer almaya hak kazandı.

Melissa, okuluna 15 bin liralık teknoloji yardımı kazandırırken, yarışmada finale kalan 10 öğrenci ve öğretmenlerine de tablet bilgisayar hediye edildi.