Gündem Dört Ayaklı Minare törenle açıldı

Dört Ayaklı Minare törenle açıldı

22.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’lı teröristlerin 3 yıl önce gerçekleştirdiği saldırılar sonucu harap olan Dört Ayaklı Minare, Şeyh Matar Camisi, Parlı Sefa Camisi ve Medresesi restorasyon çalışmalarının ardından Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katıldığı törenle açıldı.

Dört Ayaklı Minare törenle açıldı

Dört Ayaklı Minare önünde düzenlenen törende konuşan Bakan Ersoy, 2015 yılında Sur’da yaşanan terör saldırılarına değindi. Ersoy, bu saldırılarda Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin hayatını kaybettiğini, iki polis memurunun şehit düştüğünü anımsatarak, onları rahmetle andıklarını ifade etti. Ersoy, “Hem devletin hem de Diyarbakır halkının üstün çabalarıyla terör burada son buldu. Bu aslında sizlerin çabası. Devletin sizler olmasa tek başına bir şey yapması mümkün değil” dedi.

Haberin Devamı

Ersoy, terör saldırıları sonucu 19 eserin ciddi manada zarar gördüğüne işaret ederek, restorasyonu tamamlanan vakıf ve kültür varlıklarının açılışını gerçekleştirmenin kendisine nasip olduğunu, bu vesile ile kentte bulunmaktan memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Bakan Ersoy ve beraberindekiler açılışı yapılan eserlerden Parlı Sefa Camii ve Medresesi’ni ziyaret etti.

Dört Ayaklı Minare törenle açıldı