Gündem Dostlar Grubu 20 yılı devirdi

Dostlar Grubu 20 yılı devirdi

01.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milliyet yazarları Hasan Pulur ve Doğan Heper’in de aralarında bulunduğu Dostlar Grubu, 20 yıldır her cumartesi bir araya geliyor. 2014’ün son buluşmasında ‘dostlar’, Türkiye için daha fazla demokrasi diledi

Dostlar Grubu 20 yılı devirdi



Milliyet yazarları Hasan Pulur ve Doğan Heper’in de aralarında olduğu “Dostlar Grubu” yılın son buluşmasını Beşiktaş Çarşı Balıkçısı’nda gerçekleştirdi. 20 yıldır her cumartesi bir araya gelen ‘dostlar’ yeni yılda mutluluk diledi.
Buluşma adresi Çarşı Balıkçısı’na ilk gelen isimler Milliyet yazarları Hasan Pulur ile Doğan Heper olurken, kadim dostlar; Prof. Dr. Yılmaz Kafadar, Prof. Dr Halil Azizlerli, Prof. Dr Osman İnci, İzzet Şaban, Mehmet Akköprülü, Erdal Dumanlı, Haydar Güner de masada yer alan diğer isimler oldu. Dostlar Grubu’nun diğer iki müdavimi Tufan Türenç ile Zeki Sözer ise 2014’ün son buluşmasına katılamadı. Hem Türkiye’nin hem şahsi meselelerin konuşulduğu dostluk yemeğinde, bir yandan kadehler tokuşturulurken, bir yandan da yeni yıl için umut dolu dilekler dile getirildi.

Refah ve barış olsun
Milliyet yazarı Hasan Pulur, Türkiye için dua ettiklerini belirterek, “Bizler 20 yıldır her cumartesi günü bir araya gelerek, hem ülkemizin sorunlarını, hem de kendi sorunlarımızı masaya yatırıp, dertleşiyoruz. Hepimizin temennisi herkesin mutlu, refah ve barış içerisinde yaşadığı bir Türkiye. Cumhuriyet değerlerine bağlı, yüzünü çağdaş dünyaya dönmüş bir Türkiye en büyük temennimiz. Dostlar Grubu olarak yeni yılda birlikte olmayı diliyoruz. Herkesin yeni yılını kutluyoruz” dedi.

Daha fazla demokrasi
Milliyet yazarı Doğan Heper ile Erdal Dumanlı ise “2014 ülke ve bölgemiz açısından sıkıntılı geçti. Yeni yılda tüm insanlar için barış ve mutluluk temenni ediyoruz. Bugün yine ciddi konuları masaya yatırdık. Medyanın son durumu hepimizi üzüyor. Yeni yılda daha fazla demokrasi ve mutluluk diliyoruz. Dostluğumuz yıllar geçse de eskimiyor. Ciddi konular konuştuğumuz kadar gülüp eğleniyoruz da. Umarım 2015’deki buluşmalarımız neşeyle geçer” ifadelerini kullandılar.
Buluşmanın sonunda ise Dostlar Meclisi’nin müdavimlerinden Erdal Dumanlı, dostlarına “Batsın bu dünya, ne olacak bu memleketin hali, içelim güzelleşelim” yazan rakı kadehlerinden hediye etti. Çarşı Balıkçısı’nın ortaklarından Ahmet Aladağ da her cumartesi konuklarını ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi.