Gündem Drej Ali: Peker’i basından tanırım!

Drej Ali: Peker’i basından tanırım!

13.05.2009 - 01:52 | Son Güncellenme:

Kürtçe ‘uzun’ anlamına gelen ‘Drej’ lakabını Dev-Genç’in kendisine taktığını söyleyen Ali Yasak suçlamaları reddetti

Drej Ali: Peker’i basından tanırım

Ergenekon davasının dünkü duruşmasında kamuoyunda “Drej Ali” olarak bilinen Ali Yasak dinlendi. Susurluk kazasıyla ilgili soruları cevaplandıran Yasak, Susurluk kazasında ele geçirilen eşyalarla hiçbir ilgisinin bulunmadığını savunarak, “İddia edildiği gibi kaza mahalline gitmişliğim, araçtan çanta almışlığım yoktur. Beni Sedat Bucak’ın şoförü Gani arayarak, ‘Aga kaza geçirdi. Gelebilirseniz gelin’ dedi. İstanbul’daydım. Ben de bu telefon üzerine hastaneye gittim. Susurluk davasında ifade verenlerin sorgularına bakın. Benim orada olduğumu gören yok” dedi.
Ergenekon davasının dünkü 85. oturumunda iddianamede Ergenekon yapılanması içinde “mafya” grupları içinde faaliyet gösterdiği ve Sedat Peker, Sami Hoştan ve Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım ile irtibatlı olduğu öne sürülen tutuksuz sanık Ali Yasak dinlendi. Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, Veli Küçük’ün ifadesinde “Yasak ile Yeditepe Üniversitesi’nde görüştük” dediğini hatırlatarak, bu görüşmenin içeriğini sordu. Yasak ise, “Sizin dediğiniz gibi görüşme yok. ‘Gördüm’ diyor. Benim Yeditepe Üniversitesi’nde okuyan üç çocuğum var. Okulun sahipleri de hemşerimdir. Onları görmeye gittim” dedi. 
Sedat Peker ve Sami Hoştan’la tanışıklığı sorulan Yasak, “Sedat Peker’i basından tanırım. Sami Hoştan’ı da kardeşim vasıtasıyla tanırım. Birkaç kez görüşmemiz olmuştur ancak ortak bir faaliyetimiz yoktur” dedi.
Adil Serdar Saçan’ı Yeditepe Üniversitesi’nden değil emniyet müdürlüğünden tanıdığını söyleyen Yasak, “Drej Ali” lakabının kendisine neden verildiğine yönelik soru üzerine de “Kürtçe’de ‘Drej’ ‘uzun’ demektir.
Boyum uzun olduğu için bu lakap bana 1980 öncesinde Dev-Genç tarafından takılmıştı” diye konuştu.