Gündem Dükkân evde facia

Dükkân evde facia

27.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Denizli’de kullanılmayan dükkânı ev yaparak yaşamaya başlayan anne ve oğlu sobadan sızan gaz nedeniyle zehirlendi. Anne yaşamını yitirdi.

Dükkân evde facia

Denizli’de sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 65 yaşındaki Emir Ayşe Sertkaya öldü, 31 yaşındaki oğlu İsmail Sertkaya ise hastanede tedaviye alındı. Olay, geçen gece saat 20.00 sıralarında, Sümer Mahallesi 2471 Sokak’ta meydana geldi. Annesi Emir Ayşe Sertkaya ve kardeşi İsmail Sertkaya’dan haber alamayan Murat Sertkaya, ikilinin kaldıkları eve gitti.
Kullanılmayan bir dükkânı ev yapan annesinin ve kardeşinin hareketsiz bedenini gören Murat Sertkaya durumu, polis ile sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaptıkları kontrolde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiği belirlenen Emir Ayşe Sertkaya’nın öldü.

Oksijen tedavisi
Oksijen tedavisi uygulanan İsmail Sertkaya ise ambulansla Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İsmail Sertkaya’nın hayati tehlikesinin bulunduğu açıklandı. Yapılan incelemenin ardından anne Sertkaya’nın cesedi otopsi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Haberin Devamı

Bir yılda 1298 baca yangını

Çatı Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER), geçen yıl İstanbul’da 1298 baca ve çatı yangını çıktığını, bunların büyük kayıp ve risklere yol açtığını bildirdi. Dernek başkanı M. Nazım Yavuz, yangınlara, bacaların tekniğe uygun inşa edilmemesi, temizlenmeyen sobalar ve çatı aralarının amacına aykırı kullanımı gibi birçok nedenin yol açtığını ifade etti. (AA)