Gündem Dünya eğitimcilerinin Bahçeşehir buluşması

Dünya eğitimcilerinin Bahçeşehir buluşması

05.02.2010 - 00:02 | Son Güncellenme:

Bahçeşehir Üniversitesi’nin global anlamda eğitimin kendisini geliştirmek hedefiyle bu yıl ikincisini düzenlediği Dünya Eğitim Bilimleri Konferansı’na katılan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, değişim ve yenileşmeye yön veren rekabetin hem biçim olarak hem de içerik olarak değiştiğini söyledi

Dünya eğitimcilerinin Bahçeşehir buluşması

Çubukçu, “2. Dünya Eğitim Bilimleri Konferansı”nın açılışında yaptığı konuşmada, kişileri hayata hazırlayan eğitim sistemlerinin değişimden payını aldığını belirterek, “Rekabet daha önce kalite ve ucuzluğa bağlıyken, günümüz dünyasında geçerli olan yeni paradigma ise bilgi ve yaratıcı olarak bireye ve yeteneğe dayalı girişimcilik, insanın etken yönünü ortaya koydu” dedi. Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Enver Yücel de 66 ülkeden gelen davetlilerin katıldığı böyle bir konferansı düzenlemekten dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “20 okul kampüsü, 140 bin öğrencisi ve 7 bin öğretmeni ve dünyanın 12 ülkesinde eğitim olanakları bulunan büyük bir gurubuz. Dünya vatandaşlığı eğitim müfredatını biz eğitimciler yapmalı. Gelecekte savaş istemiyorsak, hak ve adalet istiyorsak biz eğitimciler geleceği tasarlamalıyız. Yenilikçi ve yaratıcı olarak tasarlamalıyız” dedi.

Haberin Devamı

Nusaybin’e bilgisayar sınıfı
Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Kulübü’nün işlettiği kafeden ve organize ettiği kermesten elde edilen gelirle Mardin Nusaybin Kaymakam Bülent Pekdemir İlköğretim Okulu’na bilgisayar sınıfı yapıldı. 20 bilgisayarlı dersliğin açılışına katılan Kaymakam Yücel Gemici, “Bu sınıfın çocuklarımıza yeni ufuklar açmasını, yeni yönler göstermesini ve kendilerini geliştirmeye katkıda bulunmasını arzu ediyorum“ dedi.
İSTANBUL Milliyet