Gündem Düsseldorf havaalanında 14 Türk yolcu bekletiliyor

Düsseldorf havaalanında 14 Türk yolcu bekletiliyor

10.12.2016 - 06:54 | Son Güncellenme:

Spor turnuvası için Almanya'ya gelen gruptaki bir Türk gözaltına alındı, diğer sporcular havalimanında sorgulanıyor.

Düsseldorf havaalanında 14 Türk yolcu bekletiliyor

Türkiye ve Almanya arasındaki havaalanında sorgu krizi büyüyor. Almanya'ya gelen 14 kişilik sporcu kafilesinin polis tarafından sorgulandı ve bir kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Türk diplomatik kaynakları, Ankara'dan geldikleri Düsseldorf havaalanında altı saati aşkın süredir bekletilen gruptaki kişilerden T.Ö'nün Almanya'ya yasa dışı bir şekilde insan sokmaya çalışmaktan gözaltına alındığını açıkladı. Söz konusu kişi, hakim karşısına çıkarılacak.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 'hususi pasaport' sahibi yolcular, tercüman aracılığıyla polise ifade verdi. Yolcular, bir karate turnuvası için Almanya'ya geldiklerini söyledi.

Havaalanı polisi, devreye giren Türk yetkililere ilk aşamada, sorgulamanın uzun sürebileceği, işlemler bitmeden kimseyle görüştürülmeyecekleri ve daha detaylı bilgi verilmeyeceği açıklamasını yaptı.Sorguların sabah saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosluğu Hukuk Müşavirliği yetkilileri, polisle irtibat halinde.

Haberin Devamı

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Dışişleri Bakanlığı Almanya'da havalimanında bekletilen kafileyle ilgili açıklama yaptı. Bakanlık açıklamasında olayın Almanya ile son günlerde yaşanan gelişmelerle ilgisi olmadığı vurgulanarak " Olayın insan kaçakçılığı olduğu anlaşılıyor" denildi.