Gündem ‘Düşünen şarkılar’

‘Düşünen şarkılar’

03.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde yaşayan şair ruhlu hastaların şiirleri albüme dönüştü. ‘Düşünen Şarkılar’ isimli albümdeki şarkıları ünlü sanatçılar seslendirdi

‘Düşünen şarkılar’

Türkiye’de ruh sağlıyla özdeşleşmiş en köklü kurum olan Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde kalan şair ruhlu hastaların şiirleri “Düşünen Şarkılar” adıyla bir albüme dönüştü.
Bilim İlaç’ın da 2008’den bu yana sürdürmekte olduğu “Gerçekler Maskelenmesin” Ateşin Düştüğü Yerden, Sesler, Yüzler, Öyküler projesi kapsamında destek verdiği “Düşünen Şarkılar” adlı albümde yer alan şarkılar, Teoman, Betül Demir, Ahmet Özhan, Mercan-Rashit, Soner Arıca ve Demet Sağıroğlu gibi ünlü sanatçılar tarafından seslendirildi. Albümün satışından elde edilecek tüm gelir yine hastalar için kullanılmak üzere Bakırköy Akıl Hastanesi Vakfı’na bağışlanacak.
Ruhsal hastalıklara özellikle şizofreni hastalığına dikkat çekmek ve fırsat verildiğinde hastaların neler yapabileceğini, ne kadar üretken olacağını göstermek amacıyla gerçekleştirilen projeyle, hastaların günlük yaşamlarından esintiler taşıyan şiirler albüme dönüştü.