Gündem Duygu Alçıcı son yolculuğuna uğurlandı

Duygu Alçıcı son yolculuğuna uğurlandı

08.10.2014 - 16:52 | Son Güncellenme:

İstanbul’da özel bir hastanede doğum sonrası bebeği karıştırılan ve yüksek ölüm riski taşıyan trombosit eksikliğine yenik düşen Duygu Alçıcı bugün toprağa verildi.

Duygu Alçıcı son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul’da özel bir hastanede doğum sonrası bebeği karıştırılan ve yüksek ölüm riski taşıyan trombosit eksikliğine yenik düşen Duygu Alçıcı bugün toprağa verildi.
Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Köksal’ın görümcesi avukat Duygu Alçıcı, bugün İstanbul’da Zincirlikuyu Camisi’nde Öğle Namazı’nın ardıdan kılınan cenaze namazından sonra aynı mezarlıkta sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. İhmal nedeniyle öldüğü iddia edilen Alçıcı’nın cenaze törenine eşi Dumrul Alçıcı, kayınpederi Ruhi Alçıcı, görümcesi ve aynı zamanda Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Köksal, Sarı-Kırmızılı kulübün eski başkan yardımcılarından Refik Arkan, Bülent Tulun, Ali Dürüst ve İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal ile merhumenin sevenleri ve aile çevresi katıldı. Galatasaray Spor Kulübü Başkan Adayı Duygun Yarsuvat’ın çelenk gönderdiği cenazede merhume için helallik istendi ve dua edildi.
Alçıcı’nın törene katılan yakını Gülgün İpek, gazetecilerin sorularını yanıtladı. İpek, “O beyin kanamasından dolayı işte. Ani bir şey oluyor. Söyleyecek sözün bittiği yer aslında, söyleyecek bir şey yok. Maalesef acımız büyük. Bebeğimizle meşgul olacağız” dedi. Bir gazetecinin “Merhumenin ilk çocuğu muydu?” şeklindeki sorusu üzerine İpek, “Tabii tabii; ilk çocuğu. Cuma günü 1 aylık olacak. Bu Cuma ayın 10’unda. 32 çok genç” şeklinee yanıt verdi. Duygu Alçıcı’nın ölümü ile ilgili hukuki sürecin sorulması üzerine Gülgün İpek, “Herhalde o ailelerin vereceği bir karar. Onu bilemiyorum” diye cevap verdi.
5 Ekim’de yaşamını yitiren avukat Alçıcı, hamile kalınca kontroller için eşi Dumrul Alçıcı’yla birlikte Ataşehir’deki özel hastaneyi tercih etmişti. Kanama nedeniyle 10 Eylül’de doğmadan önce adını koydukları “Mert” bebeği sezaryenle dünyaya getiren Alçıcı’ya, doktorların uyarısı ile bebeklerin karıştırıldığı bildirilmiş, yaşanan şokun ardından yapılan DNA testleri sonucunda karışan bebekler gerçek ailelerine iade edilmişti.
(İHA)