Gündem E-bordro uygulamasından kimler yararlanabiliyor?

E-bordro uygulamasından kimler yararlanabiliyor?

06.12.2016 - 09:17 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanlığı e-bordro uygulamasından günce aya ait maaş bordrosu görüntülenebilir. En güncel ayın dahi maaş bordrosu bilgisi internette e-bordro uygulamasından görülebiliyor. E-bordro uygulamasından geçmiş ayların da maaş bordrolarını görebilmek mümkün oluyor.

E-bordro uygulamasından kimler yararlanabiliyor

Türkiye’de internet kullanım oranları gelişen teknolojik cihazlar ile birlikte oldukça yaygın hale geldi. Günümüzde artık yeni çıkan bir bilgisayar teknolojisinin veya akıllı cihaz teknolojisi doğrudan Türkiye pazarında etkin şekilde ilgi görüyor. Bu durum günümüzde insanların yeni nesil akıllı mobil cihazlar ile nerede olursa olsun internet ortamı hizmetlerine erişim sağlayabilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor. Özellikle de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde elektronik ortam üzerinde yer alan dijital hizmetlerde vatandaşların modern yüzyıl teknolojilerinin önemli kolaylıklarından ve avantajlarından yararlanılabilmesini sağlıyor. Bu kapsamda Türkiye’de artık insanlar tarafından bireysel alanda ve özel sektörde kurumla alanda aktif şekilde kullanılan internet altyapısı kamu kurum ve kuruluşları tarafından da kamu alanında aktif şekilde kullanılmaya başlandı. Bu doğrultuda özellikle Maliye Bakanlığı e-bordro uygulaması ön plana çıkıyor.

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde özel sektör çalışanları da dahil olmak üzere tüm çalışanlara her ay almış oldukları maaşa ilişkin olarak ayrıntılı bilgilendirmelerin gerçekleştirildiği maaş bordrosu evrakının teslim edilmesi gerekiyor. Yasal zorunluluk taşıyan bu duruma ilişkin olarak Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından internet ortamı üzerinde e-bordro uygulaması hizmete açıldı. Sanal bir maaş bordrosu görüntüleme hizmet ekranı olan Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı’nın e-bordro uygulaması vatandaşlar tarafından oldukça yoğun şekilde kullanılmaya başlandı.

Yaşam içerisindeki her konunun ve her işlemin dijitalleşmekte olduğu modern yüzyıl dünyasında artık Türkiye’deki bu tip kamu hizmetlerinin de sanal ortama uyum sağlaması kaçınılmaz bir ihtiyaç haline gelmiştir. Türkiye’de hem özel sektör çalışan Sosyal Sigortalar Kurumu mükelleflerine hem de kamu kurum ve kuruluşu çalışanları Emekli Sandığı mükelleflerine Maliye Bakanlığı tarafından her ay aldıkları maaşlarına ilişkin olarak maaş bordrosu düzenleniyor. Özellikle de Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı’nın e-bordro uygulaması vatandaşların en güncel aya ait olan maaş bordrosu bilgileri dahi internete erişim sağlanabilen her yerden kullanılabiliyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan kamu personelleri internete erişim sağlayabildikleri her yerde Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde kendilerine sunulan e-bordro uygulamasından en güncel aya ait olan memur maaşının dahi bordrosunu görebilme şansına sahip olabiliyor.

Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı’nın e-bordro uygulaması üzerinde kamu çalışanları ay ve yıl seçimi yaparak geçmiş dönemlere ait olan maaş bordrolarını da ayrıntıları ile birlikte görebilme şansına sahip olabiliyor. Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan e-bordro uygulaması ise sadece kamu personelleri tarafından kullanılabiliyor. Bu yüzden özel sektör çalışanları tarafından internet ortamında maaş bordrosu görüntülenebilmesi şu an için mümkün değil. Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından sunulan e-bordro uygulaması ile her ay alınan maaşa ilişkin olarak düzenlenen maaş bordrosunun en güncel ayınki de dahil olmak üzere internetten de görülebilmesi sağlanıyor.