Gündem E-Devlet emeklilik yaşı sorgulama işlemi nasıl yapılır? Ne zaman emekli olurum?

E-Devlet emeklilik yaşı sorgulama işlemi nasıl yapılır? Ne zaman emekli olurum?

01.05.2018 - 14:48 | Son Güncellenme:

E-Devlet büyük kolaylıkları ile kendinden sıkça söz ettiriyor. Son günlerde ortaya çıkan soyağacı uygulaması ile çöken sistem bu ve benzer uygulamalar ile yoğun bir ilgi görüyor.

E-Devlet emeklilik yaşı sorgulama işlemi nasıl yapılır Ne zaman emekli olurum

Emekli olmayı düşünüyor ve yaşınız ile alakalı bir takım meraklarınız bulunuyorsa e-Devlet bu alanda da imdada yetişiyor. Emeklilik sorgulaması hizmeti ile bilgisayar ortamında bir iki tıklama ile emeklilik ile alakalı tüm detaylar öğrenilebilir. Buna ek olarak farklı bilgilere de ulaşılabilir.

Haberin Devamı

Uygulamaya giriş için bu adımları izlemek yeterli oluyor

-İlk olarak e-Devlet kapısı web adresini ziyaret etmek gerekiyor. Bu adımdan sonra çıkan ekranda kimlik doğrulaması yapılıyor.

-Kimlik doğrulamasının ardından arama kısmına emeklilik yaşı sorgulama yazılması gerekiyor. İstenilen hizmet alt kısımda beliriyor. Bu seçilerek giriş yapılıyor.

-Ayrıca SGK sitesinden de sonuçlar buraya aktarılabiliyor. SGK sitesinde ne zaman emekli olurum sorgulaması yapılarak gerekli bilgiler buraya aktarılıyor. Doğum tarihi, işe başlama yılı, prim gün sayısı, fiili gün sayısı gibi basit bazı bilgileri isteyen sayfaya gerekli bilgiler girilerek e-Devletten sonuç alınabiliyor.

-Bu adımlardan sonra emekli olunacak yaş hesaplanmış oluyor, ayrıca maaş da hesaplanabiliyor.

Haberin Devamı

Emeklilik maaşı hesaplamak da mümkün

Birçok hizmet sunan e-Devlet emeklilik düşünenler için maaş sorgulama hizmeti de sunuyor. Bu sorgulama sonucunda emekli olan bireyin ne kadar maaş alacağı bilgisine net olarak ulaşılabiliyor. Bu ise emekli olmak veya olmamak için bir karar verilmesine büyük katkı sağlıyor. Verilen linke tıklayarak SGK’da yer alan konuyla alakalı başlığa ulaşılabilir. Sonrasında gerekli bilgiler girilerek maaş sorgusu yapılabilir. Sorgulama ekranına https://uyg.sgk.gov.tr/nezaman/ tıklanarak ulaşılabiliyor.

E-Devlet kullanmak için bunları yapabilirsiniz

Eğer henüz e-Devlet kullanıcısı değilseniz birkaç basit adımda bu kolay işlemlerden faydalanmak mümkün oluyor. PTT şubelerine gidilerek 2 TL karşılığında e-Devlet şifresi temin edilebiliyor. Buna ek olarak banka kartı bilgileri verilerek de e-Devlete giriş artık mümkün oluyor. Mobil imza, TC kimlik kartı da kullanılarak e-Devlete girilebilir ve emeklilik yaşı, maaşı sorgusu dakikalar içerisinde kolaylıkla gerçekleştirilebilir.