Gündem E-Devlet sistemine giriş (E-devlet sorgulama işlemleri)

E-Devlet sistemine giriş (E-devlet sorgulama işlemleri)

09.11.2017 - 13:35 | Son Güncellenme:

E-Devlet uygulaması, vatandaşların kamu hizmetlerine daha hızlı ulaşmasını sağlar. E-Devlet ile pek çok işlem kısa süre içerisinde gerçekleştirilebilir. İşlem yapılabilmesi için uygulamaya giriş yapılması yeterlidir. E-Devlet’e nasıl girilir? E-Devlet ile hangi işlemler yapılır?

E-Devlet sistemine giriş (E-devlet sorgulama işlemleri)

E-Devlet uygulamasında, 35 milyondan fazla kayıtlı kullanıcı ve iki binin üzerine hizmet bulunur. E-Devlet ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nden Sosyal Sigortalar Kurumu’na, Adalet Bakanlığı’ndan Gelir İdaresi Başkanlığı’na kadar pek çok kurum hizmetine erişim sağlanabilir. Kullanıcılar tarafından en fazla yapılan işlemlerin başında; SGK hizmet dökümü sorgulama, vergi borcu sorgulama ve mahkeme dava dosyası sorgulama gelir.

Haberin Devamı

E-DEVLET GİRİŞ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

E-DEVLET’E NASIL GİRİLİR?

E-Devlet girişi için beş farklı seçenek vardır. Bu seçenekler; E-Devlet şifresi, internet bankacılığı, T.C. kimlik kartı, e-İmza ve mobil imzadır. Kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen seçenek, E-Devlet şifresi ile giriştir. Şifreniz yoksa, PTT şubelerinden 2 Türk Lirası ücret karşılığında alabilirsiniz. Şifre kapalı zarf içerisinde verilir. E-Devlet şifre ile kişisel bilgilere ulaşılabildiği için başka kişiler ile paylaşılmamalıdır.
Uygulamaya giriş, turkiye.gov.tr internet sitesi üzerinden yapılır. Giriş işleminin ardından, ekranın sol tarafından bulunan menüden işlem yapılmak istenen hizmete ulaşılabilir. Bunun dışında ana sayfadaki arama kutucuğu ile de istenilen hizmete daha hızlı erişim sağlanabilir.

Haberin Devamı

E-DEVLET İLE YAPILAN İŞLEMLER

E-Devlet üzerinden kayıtlı kullanıcılar tarafından en fazla işlem yapılan kurumlar sıralamasında; Sosyal Güvenlik Kurumu, Gelir İdaresi Başkanlığı, Adalet Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ilk sıraları alır. E-Devlet ile en fazla yapılan işlem, SGK hizmet dökümüdür. Bunun dışında E-Devlet uygulamasında; öğrenci belgesi, araç plakasına yazılan ceza ve hava tahmini sorgulanabilir. Ne zaman emekli olabilirim, mobil hat sorgulaması da yapılabilir. İhtiyaçlar doğrultusunda E-Devlet uygulamasına yeni hizmet ilaveleri yapılmaya da devam edilir. E-Devlet kullanıcılara sıra bekleme derdi olmadan kısa sürede işlem yapabilme imkanı tanır.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

E-Devlet şifresini değiştirmek isteyen kullanıcılar tarafından, turkiye.gov.tr internet sitesinden uygulamaya giriş yapılır. ‘’Benim Sayfam’’ bağlantısından ‘’Şifre ve Güvenlik Ayarlarım’’ ile yeni bir şifre oluşturulabilir.

E-DEVLET ŞİFRESİ UNUTULURSA NE YAPILMALIDIR?

E-Devlet şifresinin unutulması halinde, uygulama üzerinden ‘’Şifremi Unuttum’’ bağlantısı kullanılarak şifre yenilenebilir. Kullanıcıların yeni şifre oluşturabilmesi için, sistemde daha önceden kayıt edilmiş cep telefonu numarasının olması gerekir. Sistemde kayıtlı cep telefonu numarası olmayanlar, PTT şubelerinden yeni bir E-devlet şifresi alabilirler.