Gündem E-Devlet Sorgulamalarına Giriş ve eDevlet Şifresi Alma İşlemi

E-Devlet Sorgulamalarına Giriş ve eDevlet Şifresi Alma İşlemi

29.06.2015 - 14:55 | Son Güncellenme:

E-Devlet şifresi alarak tüm hizmetlere kolayca ulaşabilirsiniz. E-Devlet şifresi ve E-Devlet uygulamaları hakkında detaylı bilgi için haberimizi inceleyebilirsiniz.

E-Devlet Sorgulamalarına Giriş ve eDevlet Şifresi Alma İşlemi

Türkiye’de son yıllarda kamu kurumlarınca internet teknolojisi daha aktif bir şekilde kullanılmaya başlandı. Özellikle de günümüz modern teknolojisi ile kamu kurumları tarafından vatandaşın hizmetine sunulan online kamu hizmet uygulamalarını tek bir çatı altında bir araya getirerek daha güvenli ve daha hızlı online kamu hizmetleri sunan e-Devlet sistemi ile birlikte vatandaş, modern dünyanın ileri nesil internet teknolojisinin sunduğu fırsatlardan kamu işlemlerinde de yararlanabilme imkanına sahip olabiliyor. Kamu kurumlarının internet teknolojisini en aktif şekilde kullanıyor olması vatandaşın son derece önemli ayrıcalıklardan ve fırsatlardan yararlanabilmesine olanak sağlarken aynı zamanda da kamu kurumları içi işleyişinde daha hızlı ve daha modern bir yapıda oluşturulabilmesine olanak sağlıyor. Türkiye’deki kamu hizmetlerinde modern ve çağdaş dünya koşullarına başarılı bir şekilde entegre olunmasını sağlayan internet teknolojisi ile birlikte kamu hizmetlerinde vatandaşa daha hızlı ve daha modern hizmet standartları sunulabiliyor. Bu durumda günümüz modern Türkiye’sinde kamu kurumların resmi yapısı içerisinde internetin son derece önemli bir rol üstlenmesine yol açıyor.

Haberin Devamı

E-DEVLET İÇİN TIKLAYINIZ!

Son yıllarda gelişen internet teknolojisini aktif olarak kullanan kamu kurumlarının internet üzerinde oluşturmuş oldukları geniş online hizmet ağları, yine dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sistemi ile tek bir çatı altında toplanıyor. Özellikle de vatandaşın internet üzerinde yer alan kamu kurumlarının online hizmet uygulamalarına daha pratik bir şekilde erişim sağlayabilmesine yardımcı olmayı amaçlayan bu sanal devlet portalı aynı zamanda da dijital dünyada sunulan kamu hizmetlerinin daha düzenli bir yapıda vatandaşa ulaştırılması sağlanıyor. Günümüz modern internet teknolojisinin kamu hizmetlerinde bu şekilde aktif olarak kullanılması vatandaşın mesai saati, hafta sonu tatili ve resmi tatil gibi kamu kurumlarındaki işlem dışı saatlerdeki ihtiyaçlarda yaşanan sorunların tamamen ortadan kaldırılabilmesi sağlanıyor. Özellikle internet üzerinde yer alan e-Devlet sistemi ile günümüz modern Türkiye’sindeki bu gibi sorunların yaşanmaması sağlanırken, vatandaş internete erişim sağlayabildiği her yerden kamu kurumlarının online hizmet uygulamalarını 7 gün 24 saat kullanarak, kamu işlemlerini internet kolaylığında gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

Vatandaşların internete kolay bir şekilde erişim sağlayabildiği bugünlerde internette yer alan bu sanal devlet kurumları ile olan işlemlerinde vatandaşa önemli kolaylıklar ve avantajlar sağlıyor olmasının yanı sıra kamu kurumlarında bulunan iş yükünün de büyük oranda azaltılabilmesi sağlanabiliyor. Günümüz modern Türkiye’sinde Başbakanlık adın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından geliştirilen ve yönetilen e-Devlet sistemi vatandaşın kamu kurumları ile olan işlemlerini yapabilmelerinde önemli kolaylıklar ve avantajlar sağlıyor. 18 yaşını geçen her Türk vatandaşının kullanıcı hesabı alabildiği sanal devlet kapısı içerisinde aktif olarak 21 milyon 426 bin 941 kullanıcı bulunuyor. Bu rakam Türkiye’nin 18 yaşını geçmiş nüfusunun yarısını oluşturduğundan ülkenin yarısı tarafından yoğun olarak kullanılmakta olan bir sanal devlet sistemidir. Vatandaşların gereksinimlerine yönelik olarak sürekli yeni hizmetlerin ilave edilmekte olduğu sanal devlet kapısı içerisinde şu anda 174 kamu kurumunun toplam 1.162 hizmeti bulunuyor.

Haberin Devamı

Vatandaş artık internet üzerinde yer alan e-Devlet sistemin turkiye.gov.tr adresinden doğrudan erişim sağlayabiliyor. Günümüz modern teknolojisinin hızlı gelişimi ile birlikte internetin yaygınlaşması bu sanal devlet kapısı sisteminin gerekliliğinin önemini daha da arttırıyor. Vatandaşlar sanal devlet kapısı hizmetlerinden yararlanabilmek için ana sayfa üzerinde yer alan sisteme giriş penceresindeki ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapabiliyor.

E-Devlet şifresi ile giriş yöntemini kullanacak vatandaşlar herhangi bir PTT şubesinden cüzi bir ücret karşılığında şifrelerini alabiliyor. Bu giriş yönteminde vatandaşlar ilk giriş esnasında şifrelerini değiştirebiliyor. Vatandaşların pratik bir şekilde kullanabilmesine yardımcı olacak bir ara yüze sahip olan e-Devlet sisteminde vatandaşların kimlik bilgileri gibi önemli bilgilerin yer alıyor olması nedeni ile güvenlik amaçlı olarak bu giriş yöntemlerini kullanarak sisteme giriş yapılması gerekiyor. E-Devlet sistemi üzerinde yer alan ve vatandaşların oldukça yoğun şekilde işlem gerçekleştirmekte oldukları Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmetler aracılığı ile sigorta mükellefleri çok daha pratik ve çok daha kolay şekilde pek çok sigorta işlemini internete erişim sağlayabildiği her ortamda gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor.