Gündem e - Okul giriş ekranı! E-Okul Takdir-Teşekkür hesaplama ekranı

e - Okul giriş ekranı! E-Okul Takdir-Teşekkür hesaplama ekranı

11.06.2019 - 20:24 | Son Güncellenme:

Yurt genelinde bu hafta karnelerine kavuşacak milyonlarca öğrenci takdir-teşekkür alıp almadıklarını öğrenmek istiyor. İşte öğrencilerin her konuda son durumlarını öğrenebilecekleri e-Okul Takdir-Teşekkür hesaplama ekranı...

e - Okul giriş ekranı E-Okul Takdir-Teşekkür hesaplama ekranı

2018-2019 Eğitim - Öğretim yılının bitmesine az bir süre kaldı. Yıl içerisinde uygulanan sınavlar sonrasında öğrenciler, yıl sonu başarılarını öğrenmek için sabırsızlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere büyük kolaylık sağlayan e-okul sistemi her yıl olduğu gibi bu yılda yoğunluk yaşıyor. Peki e- okula giriş nasıl yapılır? e-okul sistemi üzerinden takdir-teşekkür belgesi puanı nasıl hesaplanır?

Haberin Devamı

E-OKUL SİSTEMİNE NASIL GİRİŞ YAPILIR?

https://e-okul.meb.gov.tr/ adresi üzerinden Veli Bilgilendirme Sistemi'ne girmek isteyen adaylar Öğrenci TC kimlik numarası ve Öğrenci Okul numarasını girdikten sonra öğrencisi hakkındaki bilgilere kolaylıkla erişebiliyor.

E-OKUL ÜZERİNDEN HANGİ BİLGİLER SORGULANABİLİYOR?

E-Okul ile birçok sorgulama işlemleri yapılabilir. Bunların arasında;

Devamsızlık sorgulama

Yazılı sonuçları

Sözlü sonuçları

Karne notları

Haftalık ders programları

TAKDİR-TEŞEKKÜR BELGESİ PUANI NASIL HESAPLANIR?

E-Okul üzerinden takdir-teşekkür hesaplama yapılabilir. Hesaplama sonucunda öğrenciler dönem sonunda hangi belgeyi alacağını öğrenebilir. Takdir-teşekkür hesaplama işleminin yapılabilmesi için, öğretmenlerin öğrencilere ait tüm ders notlarını E-Okula yüklemiş olması gerekir. Ders notlarının tamamı yüklendikten sonra, yıl sonu başarı puanına dikkat edilir. Yıl sonu başarı puanı, öğrencilerin hangi belgeyi alacağını belirler. Dönem sonunda yıl sonu başarı puanı; 70,00 - 84,99 puan aralığında olanlar teşekkür belgesi, 85,00 - 100 puan aralığında olanlar da takdir belgesi alırlar.

Haberin Devamı

E OKUL GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ