Gündem e-Okul merkezi yerleştirme ve yerel yerleştirme tercih listeleri belli oldu | e Okul giriş

e-Okul merkezi yerleştirme ve yerel yerleştirme tercih listeleri belli oldu | e Okul giriş

17.07.2020 - 16:56 | Son Güncellenme:

LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından e-Okul platformu ile ilgili aramalar da hız kazandı. Sınava giren öğrenciler e Okul sistemi üzerinden 2020 merkezi yerleştirme ve yerel yerleştirme tercih listelerine ulaşabiliyor. Ayrıca LGS tercih ve yerleştirme kılavuzunu da inceleyebiliyorlar. Peki E Okul'a giriş nasıl yapılır?

e-Okul merkezi yerleştirme ve yerel yerleştirme tercih listeleri belli oldu | e Okul giriş

E-Okul giriş nasıl yapılır? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından erişime açılan e-Okul sisteminde öğrenciler ve veliler okul ve sınavlarla ilgili her bilgiye ulaşabiliyorlar. LGS 2020 ortaöğretime geçiş tercih ve yerleştirme kılavuzu e okul üzerinden erişime açıldı.

Haberin Devamı

E OKUL GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

Yenilenen e-okul sistemi artık öğrencilerin ve velilerin düzenli bilgi alabileceği bir platform haline geldi. Öğrenciler hakkında bütün bilgilerin olduğu bu sistem, eğitim alanında kolaylık sağlıyor. Öğrenciler, öğretmen ve yöneticiler sistem bilgilerine T.C kimlik No ve okul numaraları ile kolayca erişim sağlayabiliyor.

E-Okul VBS’ye giriş yapmak için ilk önce “e-okul.meb.gov.tr” adresine giriş yapmanız ve ardından karşınıza çıkan ekrana sizden istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekiyor. Bu bilgiler doğru girildiğinde sistem size ikinci bölümü açıyor. Bu bölümde ise öğrencinin kimlik bilgileri veya eğitim bilgileri istenmektedir. Nüfusa kayıtlı olduğu il, okuduğu sınıf gibi… Son olarak karşınıza çıkacak olan öğrencinin fotoğrafını doğru seçtikten sonra sistem kullanıma açılmaktadır.

Haberin Devamı

Tüm bu adımları eksiksiz yaptığınız takdirde, sisteme giriş yapabilir ve öğrencinin tüm not bilgileri, sınav tarihleri ve devamsızlık tarihlerini öğrenebilirsiniz. Ayrıca sistemde öğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları ve daha birçok bilgiye ulaşmak mümkün.

E- OKUL VBS ÖĞRENCİ GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ