Gündem E Okul giriş yap | E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) girişi nasıl yapılır?

E Okul giriş yap | E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) girişi nasıl yapılır?

18.05.2018 - 10:20 | Son Güncellenme:

Bilişim teknolojileri hayatımızda, bugün artık yeri başka bir şeyle doldurulamayacak bir öneme sahip. Hükümetlerin bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanmadan vatandaşlarına kaliteli hizmet götürebilmeleri, neredeyse imkansız. 2003 senesinde başlatılan e-Dönüşüm Türkiye Projesinin temelinde de bu gerçek yatıyor. Milli Eğitim Bakanlığı da, bilişim teknolojilerinin yönetime ve eğitim-öğretime sağlayacağı katkıların bilinciyle, bünyesindeki tüm birimlerin elektronik ortamda hizmet vermelerini sağlayacak web tabanlı yazılımlar geliştirmeye başlamıştır.

E Okul giriş yap | E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) girişi nasıl yapılır

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi bakanlığın e-dönüşüm projesi kapsamında geliştirdiği, öğrenci ve velilerin okulla, idari ve sosyal alanlarda iletişimini sağlamaya yönelik bir uygulama olarak karşımıza çıkar. Uygulamanın amacı velilerin zaman ve mekandan bağımsız olarak çocuklarının eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak, gerektiğinde okul idaresiyle iş birliği içine girerek çocuğun sosyal, zihinsel, kültürel ve eğitimsel gelişimine katkı sağlamaktır.

Haberin Devamı

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNE NASIL GİRİLİR?

Veli Bilgilendirme Sistemi, aynı zamanda öğretmen ve idareciler ile öğrencilere farklı farklı hizmetler sunan büyük bir sistemin parçasıdır. Bahsi geçen uygulamalar, E-Okul uygulamasının içinde yer alırlar. Veli Bilgilendirme Sistemine giriş yapmak için önce Milli Eğitim Bakanlığının web sitesinde bulunan E-Okul uygulamasına giriş yapmak gerekir. Uygulamanın açılış sayfasında yöneticilerin ve velilerin, kendi bilgileriyle sisteme girmelerini sağlamak üzere 2 ayrı modül bulunur. Bunlardan, sayfanın sağında bulunan modül, öğrenci ve velilerin girişleri içindir. Burada kullanıcılardan güvenli şekilde sisteme girişi sağlamak üzere, TC kimlik numarası ve öğrencinin okul numarası ile birlikte üstteki kutucukta görülen güvenlik rakamlarını yazmaları istenir. Mevcut 3 kutucuk doğru bilgilerle doldurulduktan sonra "giriş" butonuna basılarak sisteme girilir.

Haberin Devamı

E-DEVLET ÜZERİNDEN VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNE GİRİŞ

E-Dönüşüm projesinin tüm kurumları çatısı altında toplayan en büyük ayağı olan E-Devlet uygulaması, velilerin Milli Eğitim Bakanlığının hizmetlerine erişmelerine de olanak sağlar. Kendi TC kimlik numaraları ve e-devlet şifreleriyle E-Devlet sistemine giriş yapan veliler, kurumlar menüsünden Milli Eğitim Bakanlığını seçerler. Açılan sayfada Milli Eğitim Bakanlığına ait hizmetler listelenir. Veliler bu sayfada aynı zamanda, nüfusları altında bulunan ve orta öğretim kurumlarında eğitim gören çocuklarının bilgilerinin de olduğunu görürler. Kurumun hizmetleri arasında yer alan E-Okul uygulaması seçildiğinde kullanıcılar Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesine yönlendirilir.

E-devlet uygulamasının ana sayfasında bulunan arama çubuğu, vatandaşın aradığı hizmet ya da kuruma daha hızlı ve kolay erişmesine imkan verir. Özellikle aradığı hizmetin hangi kuruma ait olduğunu bilmeyen ya da uzun kurum listesi içinde zaman kaybetmek istemeyen kullanıcılar, arama çubuğunu kullanabilirler.

Haberin Devamı

VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNDE NELER VAR?

Veliler ve öğrenciler, öğretmenler tarafından sisteme girilen yazılı-sözlü sınav notlarını VBS'de görebilirler. Öğrencinin devamsızlık yaptığı günler, haftalık etkinlik ve ders programı, not ortalaması, diploma puanı, dönem sonunda alınan belgeler, okuduğu kitaplar, pansiyon izin bilgisi, pansiyon yemek menüsü ve pansiyon zaman çizelgesi de E-Okul VBS üzerinden görüntülenebilir.

Yazarlar