Gündem E-okul hem veliler hem de öğretmenler tarafından aktif olarak kullanıyor!

E-okul hem veliler hem de öğretmenler tarafından aktif olarak kullanıyor!

19.10.2016 - 08:58 | Son Güncellenme:

E-Okul Veli Bilgilendirme ve Yönetim Bilgi Sistemi son günlerde en çok kullanılan hizmetler arasında yer alıyor. E-Okul Veli Bilgilendirme ve Yönetim Bilgi Sistemi veli ve öğretmenlere önemli avantajlar sunmaktadır. E-Okul Veli Bilgilendirme ve Yönetim Bilgi Sistemiyle ilgili genel bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

E-okul hem veliler hem de öğretmenler tarafından aktif olarak kullanıyor

E-Okul, Milli Eğitim Bakanlığının 2007 yılında öğretmen ve öğrencilere kazandırdığı hizmettir. E-Okul hizmete girdiği ilk dönemlerden itibaren rağbet gören bir hizmet. Özellikle öğrenciler ve öğretmenlere büyük kolaylık sağlamaktadır. E-Okul hizmetinin ilk yıllarında öğrenciler hizmete giriş yaparak sınav, not ve devamsızlık gibi bilgilerini öğrenebiliyordu. Öğretmenlerde öğrencilerin gördüğü bu bilgilerin girişini sisteme yapıyorlardı. E-Okul açıldığı gündeki gibi sabit özelliklerde kalmadı ve kendisini geliştiren bir hizmet haline geldi. Artık günümüzde e-Okul Veli Bilgilendirme sistemi ve e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi farklılaşmış durumda. E-Okul daha çok özelleştirilmiş bir model haline gelmiştir. Öğrenci, veli ve öğretmen girişleri farklılaştırılmış ve disiplin daha çok arttırılmıştır.

Haberin Devamı


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Birçok aile yoğun iş temposu veya hayat içerisindeki yoğunluk nedeniyle okullara çok sık gidemiyor. Bu uzun vadede bir alışkanlık haline gelebiliyor. Durumun bu dereceye gelmesi ise öğrenciyi olumsuz yönde etkilemektedir. Kendisiyle ilgilenmeyen bir aile gören öğrencinin başarısı düşebiliyor. E-Okul hizmetinin devreye girmesi bu problemlere kolay bir çözüm haline geldi. Artık veliler internet üzerinden kolaylıkla öğrencilerinin durumunu kontrol edebileceklerdir. E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi sayesinde veliler öğrencinin notlarını, devamsızlık bilgisini, karnelerini, sınav tarihlerini vb. birçok bilgiyi takip edebiliyor. Önemli olan bir diğer nokta ise e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden veli ve öğretmenler iletişim kurabiliyor. Öğrenci olaya dahil edilmeden öğretmen, veliye duyuru veya mesaj gönderebilmektedir. Bu olay öğrenci üzerindeki disiplini arttırıyor. E-Okul Yönetim Bilgi Sistemini ise Milli Eğitim Bakanlığına bağlı öğretmenler kullanıyorlar. Öğretmenler e-Okul Yönetim Bilgi Sistemine giriş yaparak, öğrenciyle ilgili tüm bilgileri e-Okul sistemi içerisine kayıt ediyorlar. E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden az önce bahsettiğimiz veli ile iletişimi de buradan sağlayabiliyorlar. Öğrenciyi olumsuz etkileyecek durumları öğrencinin haberi olmayacak şekilde sadece öğretmen ile paylaşmaktadırlar.

Haberin Devamı

E-Okul Veli Bilgilendirme ve Yönetim Bilgi Sistemlerine erişim sadece bilgisayar kullanıcıları tarafından sağlanmıyor. Milli Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu yenilik ile bu sistemlerin mobil uygulamaları devreye girmiştir. Öğretmen veya veliler kullandıkları telefonların mobil uygulama marketlerine giriş yaparak, E-Okul Veli Bilgilendirme ve E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi uygulamalarına sahip olabilirler. Bu bilgilere mobil olarak istedikleri zaman istedikleri yerden ulaşmaları mümkündür. Sadece cep telefonları değil tabletlerinize de bu sistemlerin mobil uygulamalarını yükleyebilirsiniz.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine Giriş Nasıl Yapılır?
E-okul resmi web sayfasına giriş yapınız. Sitede Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş başlığını görebilirsiniz. Bu başlığın altında bulunan Öğrenci T.C. kimlik no, öğrenci okul no ve güvenlik rakamlarını doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurunuz. Giriş butonuna bastıktan sonra Veli Bilgilendirme Sistemine giriş yapmış bulunuyorsunuz. Sayfanın sol tarafında bulunan bölümden öğrenciniz ile ilgili tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. E-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminden ders programı, yıl sonu notları, belgeleri, duyurular, okuduğu kitaplar, devamsızlık bilgisi, sınav sonuçları gibi bilgilere ulaşmak mümkündür.