Gündem E-okul not bilgisi görüntüleme

E-okul not bilgisi görüntüleme

27.12.2016 - 14:42 | Son Güncellenme:

Okulların kapanmasına yakın pek çok öğrenciyi karne telaşı sarmış durumda. Hem öğrenciler hem de veliler E-Okul not bilgilerine ayrıntılı bir şekilde ulaşabilirler. E-Okul VBS’ye giriş ve not görüntüleme işlemleri hakkında tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

E-okul not bilgisi görüntüleme

E-okul bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulmuş olan bir takip sistemidir. Bu sistem öğrencilerin okullarındaki durumlarını yakın takip altına almakta ve gerçekleşen bütün gelişmeleri kayıt altına almaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı bu sistemi öğrencilerin eğitim durumları hakkında haberdar olmak ve bulundukları durumlara göre öğrenciler için yeni eğitimsel projeler geliştirmektir. Bu sebepten dolayı E-Okul sistemi öğrencilere ait birçok bilgiyi depolamaktadır. Bu sistem üzerinden öğrenciler gibi öğrencilerin velileri de yakından öğrencilerin durumunu takip edebilmektedir. Buradaki amaç Milli Eğitim Bakanlığının öğrencilerin velileri için bu sistemi şeffaf bir hale getirmektir. Böylelikle öğrencilerin durumu hakkında veliler haberdar olabilmektedirler. Bu yüzden E-Okul sistemi aynı zamanda E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi olarak da bilinmektedir. Veliler ve öğrenciler sistem üzerinden birçok bilgiye erişebilmektedir ve bunlar başlıca aşağıdaki gibidir.

Öğrencinin sınav sonuçları
Öğrenicin devamsızlık bilgisi
Öğrencinin nakil durumu
Öğrencinin başvuru işlemleri
Öğrencinin başvuru sonuçları
Merkezi sınavlardan alınan sonuçlar
Karne not ortalamaları
Bütün yıllara ait alınmış olan belgeler

Bütün bunların yanında E-okul veli bilgilendirme sistemi birçok bilgiyi daha barındırmaktadır. Bütün bu bilgiler dönemsel olarak kayıt altına alınmakta ve dönemin sonunda dönemin son durumu ortalama bir şekilde sistem üzerinden yayınlanmaktadır.



Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır?

Öncelikle veli bilgilendirme sistemine giriş yapabileceğiniz birkaç yer bulunmaktadır. Bunlardan ilki Milli Eğitim Bakanlığının hazırlamış olduğu E-Okul internet sayfasıdır. Bu sayfa üzerinden öğrenciler E-Okul sistemine erişebilirler. Milli Eğitim Bakanlığı sisteme giriş çıkışları kontrol altına almak için bir giriş sistemi kurmuş ve bu giriş sistemini bir internet sayfası üzerinden ulaşıma açmıştır. E-Okul sistemine bağlanabilmeniz için bu sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Bu sistemin giriş sayfasına ulaştıktan sonra karşınıza doldurmanız gereken bazı kutucuklar gelecektir. Bunlar sırası ile sizin T.C. kimlik numaranız ve okul numaranızdır. Bunları eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmanız gerekmektedir. Bunlara ek olarak Milli Eğitim Bakanlığı sizin herhangi bir program ile otomatik olarak sisteme giriş yapmadığınızdan emin olmak için sizlere bir güvenlik kodu doldurtmaktadır. Bu kod verilen bir resim üzerinde bulunmaktadır. Bunu doğru bir şekilde ayrılan kutucuğa yazmanız gerekmektedir. Bunları hatasız bir şekilde yapabilenler sistemin 2. Güvenlik adımı olan kimlik bilgileri kontrol kısmına erişecektir. Bu kısımda sizlerden bazı kimlik bilgileri ve aynı zamanda sizin E-Okul sisteminizde kayıtlı olarak bulunan fotoğrafınızı seçmenizi istemektedir. Bunları doğru bir şekilde hallettikten sonra sisteme girişiniz gerçekleşecektir.
Sisteme erişim yollarından bir diğeri ise Milli Eğitim Bakanlığının akıllı cihazlar için hazırlamış olduğu uygulamalar üzerinden sisteme bağlanmaktır. Öncelikli olarak uygulamaya erişebilmeniz için cihazınıza tanımlı olan uygulama marketinden E-Okul uygulamasını indirmeniz gerekmektedir. Uygulamayı indirip akıllı cihazınıza kurduktan sonra karşınıza uygulama üzerinde hazırlanmış olan bir giriş sayfası gelecektir. Burada istenilen bilgiler ile internet sayfası üzerinden istenilen bilgiler aynıdır. Bu sebepten dolayı yukarıda anlatılan işlemlerin aynısını burada da uygulayarak sisteme erişim gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

E-Okul VBS sınav sonuçları nedir?

E-Okul VBS sınav sonuçları, öğrencilerin dönem içerisinde sınavlarından almış oldukları notların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından E-Okul sistemi üzerinden yayınlanmış halidir. Bilindiği gibi her dönem itibari ile öğrenciler müfredatlarında bulunan derslerin sınavlarına girmektedirler. Bu sınavlar dönem boyunca toplam 3 tanedir ve bunlara ek olarak öğrenciler ders ile ilgili aldıkları birçok ekstra puanda bulunmaktadır. Bunlar proje ödev gibi sınav dışında puan alabildikleri etkinliklerdir. Bunların hepsi sistem içerisinde E-Okul VBS sınav sonuçları olarak yayınlanmaktadır. Öğretmenler öğrencilerin sınav kâğıtlarını okuduktan sonra bunların kontrolünü yaparak E-Okul sistemine girmektedir. Burada her öğrencinin notunu tek tek dikkatli bir şekilde girmek zorunda olan öğretmenler işlem sonucunda bunların kontrolünü yaparak not girme işlemini tamamlamaktadırlar. Bundan sonra E-Okul sistemi bu girilen notları kendi bünyesinde kayıt altına alarak işlem yapmaya hazır bir şekilde bekletmektedir. Burada yapılabilecek olan işlem dönem sonunda bütün notlar girildikten sonra yapılacak olan ortalama hesap işlemidir. Bu sebepten dolayı dönemin sonuna doğru bütün sınavlar bittikten sonra sistem tarafından yapılan işlemler sonucunda o dersin not ortalaması not bilgisi sayfasında ilgili ders satırının en sağında bulunmaktadır. Ayrıca E-Okul VBS sınav sonuçlarının görüntülenmesi sayesinde velilerde öğrenciler hakkında haberdar olabilmektedirler.

E-Okul VBS sınav sonuçlarına nasıl ulaşılır?

Sisteme yukarıda anlatıldığı gibi giriş yapıldıktan sonra gelen ekranın sol kısmında birçok seçenekler bulunmaktadır. Bunlar öğrencinin E-Okul sistemi üzerinden ulaşabileceği bütün sayfaların bağlantılarıdır. Bu bağlantılar içerisinde yer alan “Not Bilgisi” kısmına tıklanmalıdır. Buna tıklandıktan sonra gelen ekran E-Okul VBS sınav sonuçları sayfasıdır. Bu sayfada bütün derslerin alt alta sıralandığını göreceksiniz. Burada bulunan dersler öğrencinin o dönem içerisinde almış olduğu derslerdir. Her bir dersin notları bir satır halinde verilmektedir ve satırın sonunda o dersin dönem sonundaki ortalaması yer almaktadır. Ancak bu not ortalaması dönem bitene ve bütün ders notları açıklanana kadar yayınlanmamaktadır. Çünkü not ortalaması bütün sınavların ortalamasıdır. Ayrıca sayfanın sol üst kısmından sınıf yılı değiştirilerek gene aynı bağlantı üzerinden seçilen geçmiş ders yılının notları da görülmektedir.