Gündem E okul not görüntüleme! E Okul VBS öğrenci girişi

E okul not görüntüleme! E Okul VBS öğrenci girişi

07.01.2019 - 10:07 | Son Güncellenme:

E okul sistemine nasıl giriş yapılır? Öğrencilerin sınav notları, devamsızlık durumları ve okul ile ilgili birçok bilgiye ulaşılan E okul sistemi, öğrenciler, veliler ve öğretmenler tarafından sıkça kullanılıyor. Peki, e okul sistemine nasıl giriş yapılır?

E okul not görüntüleme E Okul VBS öğrenci girişi

Milli Eğitim Bakanlığının öğrenciler ile ilgili pek çok bilgiyi elektronik ortamda öğrenci ve velilerine sunduğu E-Okul sistemi, karnelerin alınacağı yarı yıl tatilinin yaklaşmasıyla yine sıklıkla ziyaret edilmeye başlandı. Peki E-Okul'a nasıl girilir?

Haberin Devamı

E-OKUL VBS GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E-Okul giriş için iki seçenek bulunur. Bu seçenekler; E-Okul yönetim bilgi sistemi ve E-Okul veli bilgilendirme sistemidir. Veli bilgilendirme sisteminden, öğrenciler ve veliler öğrenci okul numarası, T.C. kimlik numarası ile giriş yapabilirler. Yönetim bilgi sisteminden ise öğretmenler, okul tarafından kendilerine verilen şifreyi kullanarak giriş işlemi gerçekleştirebilirler.

E-OKUL İLE HANGİ BİLGİLERE ULAŞILABİLİR?

-Not bilgisi: Öğrencinin aldığı notlar, öğretmenler tarafından E-Okul’a yüklendikten sonra görünür hale gelir.
-Haftalık ders programı: Hangi günlerde hangi derslerin olduğu görülebilir, ders saatlerine ulaşılabilir.
-Sınav tarihler: Sınav takviminin ilan edilmesinin ardından, E-Okul’dan sınav tarihleri görülebilir.
-Devamsızlık bilgisi: Hangi günlerde okula gidildiği hangi günlerde gidilmediği görülebilir.
Bunlara dışında; okunan kitaplar, dönem içerisinde alınan belgeler, diploma puanı, pansiyon zaman çizelgesi, pansiyon yemek menüsü, pansiyon izin bilgisi ve pansiyon devamsızlık bilgisine de ulaşılabilir.

Haberin Devamı

E-OKUL İLE TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA

E-Okul üzerinden takdir-teşekkür hesaplama yapılabilir. Hesaplama sonucunda öğrenciler dönem sonunda hangi belgeyi alacağını öğrenebilir. Takdir-teşekkür hesaplama işleminin yapılabilmesi için, öğretmenlerin öğrencilere ait tüm ders notlarını E-Okula yüklemiş olması gerekir. Ders notlarının tamamı yüklendikten sonra, yıl sonu başarı puanına dikkat edilir. Yıl sonu başarı puanı, öğrencilerin hangi belgeyi alacağını belirler. Dönem sonunda yıl sonu başarı puanı; 70,00 - 84,99 puan aralığında olanlar teşekkür belgesi, 85,00 - 100 puan aralığında olanlar da takdir belgesi alırlar.

E-OKUL'A GİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ!