Gündem E-okul sistemi 2016-2017 yılında da aktif olarak kullanılıyor!

E-okul sistemi 2016-2017 yılında da aktif olarak kullanılıyor!

18.10.2016 - 08:55 | Son Güncellenme:

2016-2017 eğitim öğretim yılı eğitim dönemi ile birlikte E-okul sistemi de mesaisine başladı. öğrencilere ait ders ve devamsızlık durumlarının güncel olarak tutulduğu E-okul sistemi şifreli bir sistemdir. E-okul şifresine sahip olmayan öğrenciler ve veliler bu bilgilere erişim sağlayamıyor.

E-okul sistemi 2016-2017 yılında da aktif olarak kullanılıyor

Eğitim alanında yapılan pek çok yenilik vardır. Bu yeniliklerin her biri öğrencilerin çok daha iyi şartlar altında eğitim alması içindir. Eğitim ile bilişim teknolojilerinin birleştirilmesinden sonra artık çoğu alanda gösterilen faaliyetler öğrencilerin daha iyi şartlar altında bu verilen hizmetleri kullanmasına yardımcı olmuştur. Öğrencilerin okullarda yapmış olduğu herhangi bir durumu bizler kendimizi de kontrol edebiliriz. Okullarda belirli zaman aralıklarında düzenlenen sınavlar vardır. Bu sınavlar öğrencilerin bilgilerini test etmek için yapılır. Her dönem bu sınavlar gerçekleştirilir. Yapılan bu sınavlar sonucunda da öğrencilerin karnesi oluşturulur. Karneler öğrencilerin dönem sonucunda aldıkları bir belgedir.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Her iki dönem sonunda da öğrencilere bu karneleri verilir. Karnelerin verilmesinde olan tek etken ise onların sınavda aldıkları puanlardır. Sınavlarda alınan puanların her biri karnelerde yer alır. Öğrencilerin her biri de yapmaları gereken bazı sistemler sonucunda bu sınav sonuçlarına ve de puanlara ulaşabilirler. Öğrenciler üzerine oluşturulan bir sayfa vardır. Bu sayfa her öğrencinin kendi adına oluşturulan sayfalardır. Öğrenciler de kendi sayfalarına giriş yaparak en geniş bilgilere ulaşabilirler. İnternet sistemi üzerinden yapılan giriş işlemleri sayesinde hızlı bir şekilde öğrenciler bu bilgilerine ulaşabilirler. Öğrencilerin okul bilgileri artık bu e-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemi altından hizmet verir. Okullarda yapılan sınavların ardından aldıkları puanlar, okula gitmedikleri devamsızlık yaptığı günler, öğrencilerin diğer tüm okul bilgileri bu sistem üzerinde yer alır. Artık öğretmenler de bu sistem sayesinde öğrencilerin dosyalarını biriktirmek zorunda kalmazlar. Artık çok daha kolay bir şekilde öğrencilerin bilgilerini e-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemi üzerine kayıt edebilirler. İşte bu sayede de öğrencilerin yapacak oldukları her türlü bilgi alımı bu sistem üzerinden verilir. Bu bilgilere aynı zamanda öğrencilerin velileri de giriş yapabilirler.
Son zamanlarda yapılan araştırmalardan sonra öğrencilerin anne ve babaları artık çalışma ve de diğer bazı sebeplerden dolayı okullarda yapılan toplantılara katılamamaya başlamıştır. Yaşanan bu sebeplerden sonra da öğrencilerin yapmaları gereken tek işlem bu e-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemine giriş yapmaktadır. e-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemine giriş yapmak için öğrencinize ait bir kaç bilgi talebinde bulunulacaktır. Çünkü e-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemi öğrencilere ait özel bilgilerin paylaşımını sunduğu için bu bilgiler doğrultusunda giriş yapılmasına izin verilmektedir. Bu resmi sisteme giriş yaparken sizden istenen bilgiler şu şekildedir. Öğrencinin sınıfı, doğum günü, doğum yılı, kişisel kimlik bilgilerinden bazılarını sizden isteyerek e-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemine giriş yapabilirsiniz.

Yazarlar