Gündem E-okul sistemine ilk giriş işlemleri nasıl yapılıyor?

E-okul sistemine ilk giriş işlemleri nasıl yapılıyor?

05.10.2016 - 09:15 | Son Güncellenme:

E-okul sistemi internet üzerinden öğrencilerin eğitim durumu hakkında bilgi alınmasını sağlar. Basit birkaç işlem sonucunda gerçekleştirilen bu e-okul hizmetinden her öğrenci yararlanabilir. E-okul içerisinde yer alan tüm bilgiler bu şekilde sunulmaktadır.

E-okul sistemine ilk giriş işlemleri nasıl yapılıyor

Birinci sınıftan lise son sınıfa kadar öğrencilerin eğitim öğretim hayatında bulunan her türlü bilgi kayıt edilmektedir. Her öğrencinin adına oluşturulan dosyalar onların kimlik bilgilerini içerisinde bulundurarak onların okul bilgilerini barındırır. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen belli başlı seviye sınavları vardır. Öğrenciler bu sınavlara girerek elde ettikleri bilgileri test ederler. Bu sınavın sonuçlarında da meydana gelen bir puan vardır. Öğrenciler sınav notunu öğrenmek için artık sonuçların açıklanması için ders gününü beklemek yerine bu e-okul sisteminden gerekli olan sınav notlarını öğrenebilirler. Gerçekleştirilen bu sınav sonuçlarını artık öğretmenler de kâğıtlarla dosyalar halinde taşımak yerine bu sisteme girerek işlerini kısaltabilirler.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İşte bu nedenle e-okul sisteminden herkes kolay bir şekilde yardım alabilir. Aynı zamanda bu sistem üzerinde öğrencilerin diğer okul bilgileri de yer alır. Okula gelmedikleri zamanlar da devamsızlık yapan öğrenciler bu güne özel bulunan kayıtlara da bu şekilde ulaşabilir. Dolayısıyla da aileler bu sistemi kullanan en başta kişilerden biri olmaya başlamıştır. Okullarda düzenli olarak gerçekleştirilen ara karne dönemi ve de veli toplantıları vardır. Bu toplantılara katılım sağlamak velilerin çocuklarının okul durumu hakkında bilgi alabilmesini sağlayabilmeleri için bu yapılan veli toplantılarına katılmaları gerekir. Bu toplantılardan veliler çocuklarının her türlü sınav notu bilgilerine ulaşabilir. Ancak ne yazık ki bu süreç içerisinde bulunan bazı sorunlar meydana gelebilir. Örneğin çalışmakta olan anne babalar işlerinden arta kalan zamanlarını bu alanlara ayırmayabilirler. Dolayısıyla öğrencilerinin okul hayatı hakkında bilgi sahibi olabilmeleri için bu işlem önemlidir. Velilerin yapabilmeleri için oluşturulan bu e-okul sistemini kullanmaları gerekir.

Haberin Devamı

İnternet sistemi üzerinden verilen bu hizmet sayesinde okul yöneticileri de büyük bir rahatlık sahibi olmuştur. Çünkü artık gerçekleştirilen bu sistem üzerinden herkes kısa birkaç bilgiyi girerek yardım alabilirler. Öğrenciler, veliler ve de okul idarecileri tarafından kullanılan bu sistem için veliler ve öğrencilerin giriş yöntemi farklı, okul idarecilerinin girdiği sistem ise farklıdır. Öğretmenlerin e-okul sistemine giriş yapabilmeleri için özel olarak düzenlenen belirli bir şifreleri ve de kullanıcı adları vardır. Ancak öğrenciler bu sisteme giriş yaparken sadece kendi kimlik bilgilerini ve de okul bilgilerini girmeleri yeterli olur. İşte bu sistem üzerinden artık kısa bir zaman diliminde bizler de hızlı bir şekilde bu e-okula giriş yapabiliriz. İnternet ile erişimimizi sağladığımız her ortamda arama motoruna e-okul yazarak açılan sayfa üzerinden çocuğumuzun T.C. kimlik numarasınız, okul numarasını, sınıf şubesini ve de güvenlik kodunu giriniz. Sonrasında da ikinci bir sayfa açılacaktır. Bu sayfa üzerinden de diğer bazı ayrıntılı kimlik bilgileri bizlere sorulabilir. Bu soruları da yanıtladıktan hemen sonra bizler karşımıza açılmış vaziyette e-okulu bulabiliriz. Öğrencinin fotoğrafı sol köşede yer alır. Bu fotoğrafın hemen altında yer altında yer alan kutulardan da not bilgisi, devamsızlık bilgisi gibi içerikli olanlardan dilediğinizi seçerek gereken bilgilere işte bu şekilde ulaşabilirsiniz.

Yazarlar