Gündem E-okul üzerinden TEOG bilgileri öğreniliyor mu?

E-okul üzerinden TEOG bilgileri öğreniliyor mu?

22.11.2016 - 09:40 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) elektronik hizmetlerinden birisi olan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi günümüzde yoğun ilgi görüyor. MEB e-Okul Sistemi günümüzde oldukça yoğun şekilde hem öğrenciler hem de velileri tarafından yoğun olarak kullanılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden öğrencilerin en güncel okul durumu bilgilerinin öğrenilebilmesi mümkün oluyor.

E-okul üzerinden TEOG bilgileri öğreniliyor mu

Türkiye’de eğitim hizmetleri alanında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından son yıllarda 21.yüzyıl teknolojileri oldukça etkin ve sık bir şekilde kullanılıyor. BU durumda günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde eğitim uygulamalarının ve hizmetlerinin modern yüzyıl teknolojisine entegre biçimde vatandaşlara sunulmasına yol açıyor. Özellikle de ocak 2007 tarihinden bu yana Türk eğitim sistemi içerisinde son derece aktif şekilde kendisine yer bulan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) ile birlikte ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin bilgilerin internet ortamı üzerinde merkezi bir sistem içerinde bir araya getirilmesi sağlanıyor. Her geçen gün hızla gelişen mobil teknolojileri ile de birlikte artık insanların yaşamlarının her alanında internete ve internet üzerinde yer alan dijital hizmet çözümlerine yoğun ve sık bir şekilde yer vermeye başlaması Türkiye’de pek çok kamu alanında olduğu gibi eğitim uygulamalarında da son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmasına yol açıyor.

Haberin Devamı





Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.


Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olunan internet teknolojileri ile birlikte öğrencilere hem daha çağdaş hem de daha modern eğitim hizmetlerinin sunulabilmesi mümkün oluyor. Özellikle de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde ilköğretim ve ortaöğretim kademelerinde eğitim gören öğrencilerin dahi internet teknolojilerini son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanmaya başlaması dolayısı ile MEB tarafından dijital eğitim uygulamaları sunulmaya başlandı. Bu durumda da günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olunan internet teknolojileri ile birlikte e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi hizmetleri sunulmaya başlandı.

Türkiye genelindeki ilköğretim ve ortaöğretim seviyesindeki milyonlarca öğrencinin tüm öğrencilik bilgileri ve güncel eğitim durumu bilgileri internet üzerinde yer alan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinde toplanıyor. Bu çerçevede de Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde faaliyet gösteren ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kurumlarında eğitim gören milyonlarca öğrencinin ilköğretim 1.sınıf kayıtlarından ortaöğretim düzeyi 12.sınıf mezuniyetlerine kadarki tüm eğitim bilgileri e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi içerisinde toplanıyor. Bu şekilde de öğrencilerin okul durumunun internet ortamı üzerinden son derece pratik ve kolay bir şekilde takip edebilmesinin sağlanması mümkün oluyor.

Günümüzde internet üzerinde yer alan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi özellikle Türk eğitim sistemi içerisindeki öğrencilerin, okul durumu bilgilerinin veliler tarafından son derece pratik bir şekilde internet ortamı üzerinden takip edilebilmesinin sağlanmasına yardımcı oluyor. Günümüz modern yüzyıl teknolojilerinden yararlanarak yaşamının her alanında internet ortamına erişim gerçekleştirebilme şansına sahip olabilen veliler internet üzerinde yer alan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden çocuklarının en güncel okul bilgilerini öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. Günümüzde veliler 7 gün 24 saat kullanarak, çocuklarının not bilgisi, devamsızlık bilgisi ve karne bilgisi gibi bilgilerini öğrenebildiği ve yalnızca öğrenci T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgileri ile giriş yapabildiği e-Okul sistemi son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Yazarlar