Gündem E-Okul VBS girişi nasıl yapılır?

E-Okul VBS girişi nasıl yapılır?

21.12.2018 - 11:30 | Son Güncellenme:

2018-2019 öğretim yılında güz dönemi sona ermek üzereyken, milyonlarca öğrenciyi de karne heyecanı sarmış durumda. İnternet üzerinden E-Okul sayesinde hem sınav sonuçlarını hem de devamsızlık sürelerini kontrol edebilen öğrenci ve veliler, E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS)'ne nasıl giriş yapıyor?

E-Okul VBS girişi nasıl yapılır

E-Okul, öğrencilerin okul ile ilgili tüm bilgilerini kontrol edebildikleri bir yer. Uygulamaya öğretmenler tarafından not girişleri yapıldıktan sonra öğrenciler ve veliler notları buradan kontrol edebilirler. E-Okul ile devamsızlık bilgisi, not bilgisi, öğrencinin aldığı belgeler sorgulanabilir.

Haberin Devamı

E-OKUL VBS'YE NASIL GİRİŞ YAPILIR?

Veli bilgilendirme sisteminden, öğrenciler ve veliler öğrenci okul numarası, T.C. kimlik numarası ile giriş yapabilirler.

E-OKUL VBS İÇİN TIKLAYINIZ!

E-OKUL NOT SORGULAMA

E-Okul sisteminde en çok yapılan işlemlerden birisi de öğrenci notunu sorgulama işlemidir. Veliler öğrencinin notlarına sisteme giriş yaparak ulaşabilir.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yaptıktan sonra sol menüde yer alan "Not Bilgisi" seçeneğine tıklanması gerekiyor.

Not sorgulama işlemli, öğretmenlerin sisteme girmiş olduğu notlar dahilinde yapılabilmektedir.

E-OKUL İLE TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA

E-Okul üzerinden takdir-teşekkür hesaplama yapılabilir. Hesaplama sonucunda öğrenciler dönem sonunda hangi belgeyi alacağını öğrenebilir. Takdir-teşekkür hesaplama işleminin yapılabilmesi için, öğretmenlerin öğrencilere ait tüm ders notlarını E-Okula yüklemiş olması gerekir. Ders notlarının tamamı yüklendikten sonra, yıl sonu başarı puanına dikkat edilir. Yıl sonu başarı puanı, öğrencilerin hangi belgeyi alacağını belirler. Dönem sonunda yıl sonu başarı puanı; 70,00 - 84,99 puan aralığında olanlar teşekkür belgesi, 85,00 - 100 puan aralığında olanlar da takdir belgesi alırlar.