Gündem E-Okul VBS girişi nedir? E-okul üzerinden karne notu nasıl sorgulanır?

E-Okul VBS girişi nedir? E-okul üzerinden karne notu nasıl sorgulanır?

07.06.2017 - 10:11 | Son Güncellenme:

E-okul VBS öğrenci girişi öğrencinin notlarından okuldaki tüm durumlarına ulaşabilmeyi sağlar. Hem öğrenciler hem de veliler e-okul'un bu sisteminden faydalanabilir. Okulların açılmasına 1 gün kala e-okul üzerinden karne notu da hesaplanabiliyor. İşte e-okul sistemine dair tüm merak edilenler...

E-Okul VBS girişi nedir E-okul üzerinden karne notu nasıl sorgulanır

2016-2017 eğitim öğretim yılının sonuna yaklaşılması ile beraber adaylar E-okul sistemi üzerinden karne notlarını öğrenmek istiyor. Geçtiğimiz günlerde E-okul öğrencilerin sitede karne notlarını görmelerini engellemişti. 9 Haziran Cuma günü kapanacak okulların ardından adayların karne notlarını bakanlığın bir alt sistemi olan EBA üzerinden gerçekleştirebilecekler. E-okul üzerinden adaylar yazılı ve sözlü sonuçlarına ulaşabildikleri gibi yıl boyunca yapılan devamsızlıkların toplam tutarınada ulaşabiliyor.

Haberin Devamı

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNE NASIL GİRİLİR?

e-Okul sistemine giriş için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-okul.meb.gov.tr resmi internet sitesine girilir. Sitede iki giriş seçeneği bulunur. Bunlardan birincisi ‘’e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’’ ikincisi ise ‘’Veli Bilgilendirme Sistemi’’dir. Yönetim Bilgi Sistemi öğretmenler tarafından kullanılır. Öğretmenler ‘’e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’ne okul yönetimi tarafından kendilerine verilen kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapabilirler. Bu bölümden sözlü notları, yazılı notları, proje notları, performans notları vb. öğrenciye ait olan bilgilerin girişi gerçekleştirilir. Diğer bölüm olan ‘’Veli Bilgilendirme Sistemi’’ ise öğrenci ve öğrenci velilerinin girişi içindir. Bu bölüme giriş için öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarası yeterlidir. Ekran üzerinde bu bilgilerin ilgili yerlere yazılması ardından da ekranda bulunan güvenlik kodunun doğru olarak yazılmasının ardından ‘’Veli Bilgilendirme Sistemi’’ne giriş yapılabilir. Bu bölümden öğrencinin TEOG vb. merkezi ortak sınav giriş belgesi ve sonuçlarına, yazılı notlarına, sözlü notlarına, performans ve proje ödevi notlarına, güncel devamsızlık bilgisine, okul tarafından yapılmış olan duyurulara erişilebilir.

Haberin Devamı

E-OKUL İLE TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA

e-Okul ile öğrencinin takdir teşekkür hesaplama işlemi de yapılarak dönem sonu alınacak olan ödül belgesi öğrenilebilir. Takdir veya teşekkür belgesinden hangisinin alınacağının öğrenilebilmesi için öğrenciye ait olan tüm dönem derslerinin notları öğretmenler tarafından sisteme yüklenmiş olmalıdır. Tüm ders notlarının sisteme yüklenmesiyle öğrenciye ait yıl sonu başarı puanı elde edilir. Takdir belgesi ve teşekkür belgesi için öğrencinin yıl sonu başarı puanı esas alınır. Dönem içi sınavların notları, proje ödevleri, sözlü notları ve performans ödevi notları yıl sonu başarı puanının yüksek olmasını etkileyen faktörlerdir.
Dönem sonunda e-Okul sistemindeki yıl sonu başarı puanı ve bu puana göre alınacak olan belgeler şunlardır;