Gündem E-Okul VBS üzerinden ders notları nasıl öğrenilir?

E-Okul VBS üzerinden ders notları nasıl öğrenilir?

09.01.2017 - 08:54 | Son Güncellenme:

Eğitim öğretim yılının ilk dönemi bitmek üzere öğrenciler ve veliler E-Okul’u her gün ziyaret etmeye başladı. Sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen öğrenciler E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden kolayca öğrenebilirler. E-Okul VBS hakkında tüm detaylar haberimizde!

E-Okul VBS üzerinden ders notları nasıl öğrenilir

Devlet kanallarının en basit ve ulaşılabilir hale getirilmesi için çalışan bilgi iletişim ve teknolojileri, eğitim alanında da Milli Eğitim Bakanlığı için hazırladığı bir WEB yazılımı sayesinde öğrenci, veli ve öğretmenler eğitim hizmetinden daha basit bir yolla yararlanmaktadır. Hem de bireysel bilgiler ile giriş yapıldığı için içinde yer alan kişisel eğitim bilgileri güvendedir. E-okul ya da E-okul VBS, yani E-Okul veli bilgilendirme sistemi, ülkemizin ilgili vatandaşlarına Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan elektronik bir hizmettir. Milli Eğitim Bakanlığı hem kendi işlerini hızlandırmak, hem de öğrencilere ve velilere okul durumu hakkında daha hızlı bilgi vermek için bu hizmeti vermektedir. Bütün bu hizmetlerin öğrenci, veli ve öğretmenlere ulaştırılması adına, E-Okul sistemi 2007 yılında Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilmiştir, bir web yazılımı olarak hizmet vermeye başlamıştır. E-okul, bir Mebsis projesi ürünüdür.


Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ülkemizde vatandaşlara verilen tüm devlet hizmetleri, teknolojinin ve bilgi iletişim teknolojilerinin gelişmesi ve genişletilmesiyle elektronik ortama geçirilmiştir. E-okul hizmeti de bunlardan sadece biridir. Eğitim hayatına dair öğrenciler tüm bilgileri buradan edinebilir. Okula kayıt olduğu ilk andan mezun olana kadar okul hayatına dair her bilgi bu sitede, sisteme geçer.

E-OKUL SİSTEMİNDE HANGİ BİLGİLERE ERİŞİLEBİLİR

E-okul sistemi, hem devlet okulları hem de özel okullar tarafından da kullanılabilen bir sistemdir. Bu sistem, ülkemiz genelinde binlerce okula hizmet vererek milyonlarca insanın okul işlemlerini basite indirger. E-okul sistemi sayesinde Milli Eğitim Bakanlığı birçok bilgiyi sistem üzerinden anında öğrenci ve velilere bildirebilmektedir. Bunlar öğrencinin eğitim hayatıyla alakalı olan bilgilerdir. Çoğu kez bunlardan en çok öğrenilmek istenen bilgiler; haftalık ders programı, öğrencinin karne bilgisi, diploma notu, yıl sonu başarı notu, devamsızlık bilgisi, sınav sonuçları, öğrencinin gireceği sınavların tarihleri, TEOG sınav sonuçları, DPY-B sınav sonuçları. Ayrıca e-karne, takdir, teşekkür ve onur belgesi gibi alınacak belgelerin işlemleri, modül üzeri bilgi girişleri, okul veya öğrencilerle ilgili yapılan duyurular, bütün başvuru ve tercih işlemleri, şube yazılı ortalamaları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğrenciye ya da velisine duyurmak istediği herhangi bir bilgi... Tüm bu konularda e-okul sisteminden yararlanılabilmektedir

E-Okul Sistemine Giriş Nasıl Yapılır, Hangi Adımlardan Geçilir?

Bir öğrencinin tüm okul hayatının yakından takip edildiği ve tek bir detayın bile gözden kaçırılmadığı e-okul sistemi, basit bir giriş mekanizması ile karşınıza çıkıyor. E-okul sitesine giriş yaptıktan sonra, öğrenci kimlik no, öğrenci okul no, ve bu alanlar ile yanında çıkan resimdeki rakamları yazmanız gerekiyor.. Bu adımları geçip giriş yaptıysanız, karşınıza çıkan yeni ekranda öğrenci kimlik bilgilerini doğrulamanız gerekiyor Size güvenlik işlemleri hassasiyeti sebebiyle birden fazla güvenlik sorusu sorulabilir, e-okul giriş prosedürü için gayet normal bir durumdur. Bütün bu işlemler sonrasında, e-okul sistemine giriş yapmış olursunuz ve bir önceki başlıkta anlattığımız bütün bilgilere kolaylıkla erişebilirsiniz.

E-Okul karne bilgileri sorgulama işlemi

E-okul sistemi, okul idaresi ve veli toplantılarını, öğretmenler ile veliler arasındaki toplantı saatlerini beklemeyi ve birçok teferruatı tarihe gömmüştür. Eskiden çok fazla zaman alınması beklenen birçok okul işi, artık çok daha kolay yapıldığı için hem velileri, hem de okul idarecilerini bir yükten kurtarmıştır. Artık her bilgi e-okul sistemi sayesinde velilere ulaşsa da, velilerin yine de öğretmen görüşmelerini elden bırakmamaları, daha sağlıklı ve detaylı bilgilere erişebilmeleri açısından hala önemli gözüküyor.

E-okul, karneler üzerinde hile yaparak, başarısız dersleri saklama dönemini de ardımızda bırakmamızda yardımcı olmuştur. E-okul’da gözlenebilen sınav notları, başarı durumu, yılsonu başarı puanı, e-karne ve takdir teşekkür belge hesaplama özellikleri sayesinde, artık karnedeki kırık notları saklama devri de ardımızda kalmış gözüküyor. Takdir ve teşekkür hesaplama işlemleri, e-okul girişi yapıldıktan sonra belge hesaplama seçeneğine tıklanarak halledilebiliyor. Ayrıca internet üzerinde, güvenli olmasına dikkat etmek kaydı ile, bazı hesaplama siteleri aracılığı ile takdir ve teşekkür belgesi alıp alamayacağınızı öğrenebilirsiniz.