Gündem E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile not bilgisi görüntüleme

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile not bilgisi görüntüleme

25.11.2016 - 09:37 | Son Güncellenme:

E-Okul sistemi Milli Eğitim Bakanlığının öğrenci velilerinin, öğrencilerin ve eğitimcilerimizin kullanımına sunmuş olduğu sistemlerden biridir. E-Okul sistemi ilköğretim çağından lise çağına kadar her öğrenciye ayrı ayrı hesap şeklinde olmaktadır. e Okul üzerinden öğrencinizin notunu, devamsızlık bilgisi gibi birçok bilgiye ulaşabilirsiniz.

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile not bilgisi görüntüleme

Günlük yaşantımızda yapmamız gereken rutin işlere yoğunlaştığımız için rutin işlerin dışında yapmamız gereken diğer işlemleri gerçekleştirmek de biraz zorlanırız. Çünkü alışılmışın dışına çıkmak ya da vakit ayırmak bizler için daha zor bir hale gelmektedir. Örneğin mesai saatleri içinde fatura ödememiz bile olası zorluklardan biridir. Kredi kartları üzerinden otomatik ödeme talimatları burada bizlere yardımcı olmaktadır. Ya da internet tüm resmi işlemlerimizi gerçekleştirmemiz için bizlere alt yapıyı sunmaktadır.





Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Alışverişlerimizden tutunda az önce bahsettiğimiz üzere fatura ödeme işlemlerimiz dahi internet üzerinden gerçekleştirme şansı teknolojinin bizlere vermiş olduğu kolaylıklar arasındadır. Hemen her yetişkin birey bir evlat sahibi olmak ister. Ancak evlat istemenin kendine göre çok büyük sorumlulukları vardır. Bu sorumlulukların en basit örneği evladınızın iyi bir gelecek kurması için eğitim öğretim hakkını en bir şekilde alması olacaktır. Bura da en büyük görev ailenin yani anne ve babanındır. Anne ve baba çocuğunun okul hayatı ve dersleri ile ne kadar alakalı olur ise bir o kadar çocukta başarılı olur. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz üzere günlük rutin işlerin dışında olan bu hadise çocuklarımızın eğitim öğretim hayatını da etkilemektedir.

Her anne ve babanın bir görevi olan bu olay çoğu günlük işler yüzünden aksamaktadır. Bu durum karşısında çözüm arayan Milli Eğitim Bakanlığımız e Okul adı verilen bir sistemi devreye sokmuştur. Bu e Okul sistemi öğrenci velilerinin öğrencilerinin okul hayatı ve dersleri hakkında bilgi sahibi olması için tasarlanan resmi bir internet sitesidir. e Okul sistemi ilköğretim ile lise çağı arasında bulunan öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından otomatik olarak tanımlanmaktadır. Her öğrenci için ayrı ayrı e Okul hesabı tanımlanmış vaziyettedir. Öğrenci bilgilerinin güvenliği açısından e Okul sistemine giriş yapmak için ilk olarak öğrencinin T.C. Kimlik numarasını ve okul numarasını ilgili alanlara yazmanız gerekmektedir. Bu işlemden sonra sistem sizden öğrencinin kişisel bilgilerini veya farlı 2 adet daha bilgi istemektedir. Bunlar öğrencinin sınıfı, yaşı, doğum yılı veya nüfus cüzdanından herhangi bir bilgi şeklinde olabilmektedir. Bu talep edilen bilgilere de doğru cevap vermenizin ardından son olarak farklı öğrenciler arasından öğrencinizin fotoğrafını seçerek e Okul sistemine giriş yapabilirsiniz.

e Okul sistemine giriş yaptıktan sonra öğrencinizin sınav notlarını, ders içi performans notlarını, yıl sonu başarı notlarını hatta ve hatta geçmiş dönemlerdeki not bilgilerini dahi öğrenebilirsiniz. Son dönemlerde ise e Okul sistemi e Karne uygulamasını hayata geçirerek öğrencinizin karnesini de e Okul sistemi üzerinden basit bir şekilde görebilme şansına sahipsiniz.