Gündem E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) girişi nasıl yapılır?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) girişi nasıl yapılır?

21.05.2018 - 10:19 | Son Güncellenme:

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS), Milli Eğitim Bakanlığı tarafından velilerin hizmetine açılan, öğrenci takip sistemidir. Anne-babalar elektronik ortamda hizmet veren bu uygulamayı kullanarak, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda ilk ve orta öğretim düzeyinde eğitim alan çocuklarının ders notlarını, sınav günlerini, devamsızlık yaptıkları günleri, öğretmenlerin çocukları hakkındaki değerlendirmelerini, ödev notlarını, istedikleri zaman öğrenebilirler.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) girişi nasıl yapılır

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2017 yılında hizmete açılmış olan bu sistem, vakit darlığı sebebiyle çocuğunun ders durumunu takip etmekte güçlük çeken veliler için büyük bir kolaylık sağlar. Yaklaşık 18 milyon öğrencinin bilgileri sisteme aktarılmış ve velilerin erişimine açılmıştır. Vatandaşa daha kaliteli ve daha hızlı kamu hizmeti sunmayı hedefleyen E-Dönüşüm Türkiye projesinin bir parçası olarak geliştirilen sistem, velilerle okul idaresi ve öğretmenler arasında katılımcı, şeffaf, etkin ve basit bir iletişim süreci geliştirmeyi amaçlar.

Haberin Devamı

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNE GİRİŞ

Veliler E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine Milli Eğitim Bakanlığının resmi web sitesinden erişirler. Uygulama ana sayfasında yönetici ve velilerin girişleri için 2 ayrı modül vardır. Veliler sağ taraftaki, kendilerine ait modülde yer alan kutucuklara, öğrencinin TC kimlik numarasını ve okul numarasını yazarak, "giriş" düğmesine basıp
sisteme girerler.

E-DEVLET ÜZERİNDEN VBS GİRİŞİ

Veliler kendi e-Devlet şifreleri ve TC kimlik numaralarıyla e-Devlet hesaplarına giriş yaptıklarında, velisi bulundukları öğrencilere ait bilgilere erişebilirler. E-Devlet uygulamasına giriş yapınca açılan sayfada kurumlar listesinden Milli Eğitim Bakanlığı, kurumun hizmetleri arasından ise VBS seçilmelidir. Tüm kurumların tek çatı altında toplanmasıyla hepsine tek bir adresten erişim imkanı veren E-Devlet sistemi bu aşamadan sonra kullanıcıları kurumun veri tabanına yönlendirir.
E-devlet uygulamasında erişilen hizmete ulaşmanın en kolay yolu ise, TC kimlik numarası ve e-Devlet şifresiyle sisteme giriş yaptıktan sonra açılan sayfanın sağ üst köşesinde yer alan arama kutusunu kullanmak. Veliler buraya aradıkları hizmeti ya da kurum adını yazarak VBS'ne daha kolay erişim sağlayabilirler.

Haberin Devamı

VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ ÜZERİNDEN HANGİ BİLGİLERE ULAŞILABİLİR?

Veliler çocuklarının yazılı ve sözlü sınav notlarına VBS üzerinden görüntüleyebilirler. Bunun için ders notları, öğrencinin öğretmeni/öğretmenleri tarafından sisteme girilmiş olmalıdır. Öğrencinin okula gitmediği günler, haftalık ders programı, şube not ortalaması, diploma puanı, dönem sonunda alınan belgeler, okuduğu kitaplar, pansiyon izin bilgisi, pansiyon yemek menüsü ve pansiyon zaman çizelgesine de E-Okul VBS üzerinden ulaşılabilir.

Böylece veliler derslerinde başarısız olan, notları düşen ya da devamsızlık sayısı artış gösteren çocuklarının olası sorunlarını vakit geçirmeden tespit edebilir ve önlem alabilirler.