Gündem E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) girişi nasıl yapılır?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) girişi nasıl yapılır?

29.07.2018 - 11:02 | Son Güncellenme:

E-okul, öğrencilerin notlarından devamsızlık bilgilerine kadar tüm eğitim bilgilerine ulaşmayı sağlayan geniş bir portaldır. Sisteme hem veliler hem de öğrenciler giriş yaparak eğitim hayatına dair çeşitli bilgiler edinebilirler. E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) girişi nasıl yapılır? E-Okul üzerinden hangi bilgilere ulaşılabilir?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) girişi nasıl yapılır

E-Okul, 2007 yılının Ocak ayında Milli Eğitim Bakanlığı (MEBBİS) projesi kapsamında oluşturulmuş bir yönetim sistemidir. Sistem üzerinde bir öğrencinin okula kaydından mezuniyet yılına kadar geçen tüm eğitim bilgilerine erişim sağlanabilir. E-Okul, ana okullardan ilköğretime ve ortaöğretime kadar eğitimin her basamağında faaliyet sunan bir platformdur. Hem devlet hem de özel statüdeki okullar portal üzerinden işlem yapabilirler.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

E-OKUL GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E-Okul sistemi üzerinde "Yönetim Bilgi Sistemi" ve "Veli Bilgilendirme Sistemi" olmak üzere iki türlü giriş seçeneği yer verilir. Yönetim Bilgi Sistemi, öğretmenlerin ve yöneticilerin giriş yaptığı kısımdır. Veli Bilgilendirme Sistemi ise öğrencilerin ve velilerin giriş yaptığı bölümdür. T.C. kimlik numarası ve öğrenci numarası ile e-Okul sistemine giriş yapılabilir. Sol üst kısımdaki ilgili kategorilerden eğitim bilgilerine ulaşılabilir.

E-Okul SİSTEMİNDE YER ALAN BİLGİLER

Haftalık ders programı: Hafta boyunca hangi derslerin hangi zaman aralığında olduğunu gösterir. Not bilgisi: Öğretmenler tarafından yüklenen not bilgilerini ifade eder. Şube not ortalaması: Öğrencinin notunu sınıf ortalaması ile kıyaslayarak öğrencinin genel durumu hakkında çıkarımlarda bulunmaya yardım eder. Devamsızlık bilgisi: Öğrencinin bir eğitim dönemi içerisinde ne kadar devamsızlık yaptığını gösterir. Sistem üzerinde ayrıca okunan kitap sayıları, dönem sonunda alınan belgeler, pansiyon zaman çizelgesi ve pansiyon durumu gibi ek bilgilere de yer verilir. Öğrenci kaydı, nakil işlemleri, sınav bilgileri, devamsızlık bilgileri, başvuru ve tercih işlemleri, taktir ve teşekkür işlemleri, davranış notları, TEOG, DPY-B gibi merkezi sınavların giriş bilgileri ve başvuru tarihleri gibi daha pek çok bilgiye e-Okul üzerinden ulaşılabilir.

E-OKUL DEVAMSIZLIK BİLGİSİ

VBS üzerinden velilerin en çok yaptıkları işlemlerden bir tanesi devamsızlık sorgulamalıdır. Sorgulama ekranından öğrencinin hangi dönemde ne kadar devamsızlık yaptığı kolayca öğrenilebilir. Ancak yayımlanan yönetmeliğe göre, öğrencinin başarılı sayılabilmesi için belirli bir devamsızlık sınırının üzerine çıkmaması zorunludur. Devamsızlığı özürsüz 10, özürlü ve özürsüz toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders notları ne kadar yüksek olursa olsun başarısız sayılacaklardır. Dolayısıyla bir sonraki eğitim döneminde yeniden aynı eğitime devam etmeleri gerekecektir. Ancak tam teşekküllü hastanelerde tedavi gören ve organ nakli gerektiren bir hastalığı bulunan, kaynaştırma ile eğitimine devam eden, asayiş, emniyet ve sosyal hizmet birimlerinin resmi raporları ile bakım altında olan kişiler ise özürsüz 10, toplamda 60 günü geçmeyecek kadar devamsızlık yapabilirler.