Gündem E-okul veli bilgilendirme sisteminden nasıl yararlanılıyor?

E-okul veli bilgilendirme sisteminden nasıl yararlanılıyor?

17.07.2016 - 08:57 | Son Güncellenme:

E-okul sistemi ile öğrenci velilerinin öğrenciye ait okul bilgilerine kolayca ulaşmasına olanak sağlıyor. E-okul sisteminin hayata geçmesinden sonra okul ve veliler arasında oluşması gereken bağlar daha da kuvvetli hale geldi. Veliler okula gidemedikleri zaman öğrenciye ait ders ve devamsızlık bilgilerini E-okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden basitçe öğrenebiliyor.

E-okul veli bilgilendirme sisteminden nasıl yararlanılıyor

E-okul veli bilgilendirme ve yönetim sistemi adı altında öğrencilere, öğretmenlere ve velilere çeşitli hizmetler sunan bu sistem gün geçtikçe daha çok aile tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Çünkü ülkemizde çalışan anne baba sayısı gittikçe artış göstermektedir. Ülkemizde gerek maddi yetersizlik gerek kadınların iş hayatına olan ilgileri ve kendi maddi özgürlüklerini eline almak istemleri gibi nedenlerle çalışma hayatında kadınların rolü büyüktür. Geliştirilen bu teknolojik alt yapı sayesinde de biz vatandaşlar olarak çok çeşitli imkânlara dâhil oluruz. Ülkemizde yapılan çalışmalar, teknik ilerleme ve teknolojik çalışmalar ile de eğitim hayatı daha da kolaylaştırılmış ve de pratikleştirilmiştir. Yapılan bu çalışmalar ile beraber gerçekleşen bu işlemleri yapabilme kapasitemiz artar. Çok çeşitli alanlarda hizmet vermeye başlayan bazı kurumlar ve bakanlıklar bu şekilde işlemlerini tercih eden vatandaşlara öncülük etmiş olurlar. Devletimiz kapsamınca hizmet veren çok sayıda ki kurum ve kuruluş işlemlerini bu doğrultuda gerçekleştirmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı da bu anlamda E-okul projesini 2007 yılında kullanıma sunmuştur.

Haberin Devamı


Öğretmenler her dersine girdiği öğrencilerin not bilgilerini girdiği sistem hazırlanmıştır. E-okul adı verilen bu sisteme öğretmenler öğrencilerin fotoğraflarını da görerek onlara notlarını, devamsızlık yaptığı günleri bu alana girebilirler. E-okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi öğrenciler tarafından da oldukça aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Gerçekleşen bu kullanım öğrencilerin gerek meraklarını, gerek ilgilerini, notlarını öğrenmelerini sağlar. Vatandaşlar olarak bizler de öğrenci velisi olarak bu sisteme ilgi gösterirler. Çünkü yoğun tempolu hayatta bu iş yaşamı vatandaşları yorar. Bizler bu yoğun hayatımızda ne yazık ki bazen çocuğumuza vakit ayıramayabiliriz. Velisi bulunduğumuz öğrencimizin okuldaki durumunu, derslere ilgisini, girmiş olduğu sınavlarda aldığı puanları öğrenebilmek için çocuğumuza sormamız yeterli olmayabilir. Bu nedenle onunla daha yakından ilgilenmek için onun okulunda düzenlenen toplantılara gitmemiz gerekir. Bu toplantılarda çalışan ebeveynlerin iş saatine denk geldiği için ne yazık ki katılım sağlayamayacaklardır. Ancak unutmamak gerekir ki öğrenci, öğretmen ve aile arasında olan ilişki oldukça önemlidir. Bu ilişkiyi birebir okulda gerçekleştiremeyen veliler, E-okul uygulaması sayesinde biraz olsun gerçekleştirebiliyor. E-okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden veliler öğrencilere ait güncel ders ve devamsızlık bilgilerinin yanı sıra geçmiş dönemlere ait okul bilgilerine de kolayca erişim sağlayabilmektedirler.