Gündem EBA Kurs başvuruları başladı mı? EBA kurs başvurusu nasıl yapılır?

EBA Kurs başvuruları başladı mı? EBA kurs başvurusu nasıl yapılır?

20.09.2017 - 10:02 | Son Güncellenme:

EBA kurs başvuruları başladı mı? Okulların açılmasıyla birlikte binlerce öğrenciye destek olan EBA kurs platformu için başvurular 2 Ekim tarihinde alınmaya başlayacak. Peki EBA kurs başvurusu nasıl yapılır?

EBA Kurs başvuruları başladı mı EBA kurs başvurusu nasıl yapılır

EBA, 17 milyondan fazla öğretmen ve öğrenciye hizmet verir. İçerisinde 63 bin görsel, 12 bin haber, 65 bin video, 6 bin ses kaydı, 2 bin dergi ve 17 bin çeşitli ders dokümanı bulunur. Öğrenciler bu içerikler ile öğrenme sürecini hem okulda hem de okul dışında devam ettirebilir. EBA için öğretmen ve öğrenciler de paylaşımlarda bulunarak, platformun zenginleşmesine katkı sağlayabilirler.

Haberin Devamı

EBA KURS HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

EBA KURSLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2017-2018 kurs dönemi, başvuru işlemleri tamamlandıktan sonra 2 Ekim tarihinde başlayacak. İlk dönem 14 Ocak’ta son bulacak. Eğitimler sona erdikten sonra ikinci dönem kurslarına katılmak isteyenler, 7-18 Şubat tarihleri arasında başvuru yapabilecek. İkinci dönem kursları da 3 Mart 2018’de başlayacak.

KURSLARA KİMLER BAŞVURABİLİR?

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi/özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları, resmi/özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler ile mezun durumunda olan kursiyerler başvuru yapabilir.

Öğrenciler kayıtlı olunan okulun bulunduğu ilçe sınırı içerisindeki kurs merkezlerinden birisine e-kurs modülü üzerinden başvurabilir. Yaz dönemi kurslarında ise öğrenciler okullarının bulunduğu il/lçe sınırları dışında da kursa katılabilir.

Haberin Devamı

Resmi örgün eğitim kurumları ve özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler kurs başvurularını EBA’da yer alan ‘’E-Okul Bilgileri ile Giriş Bölümü’nü kullanarak yapabilir.

BİR SINIFTA EN FAZLA 25 ÖĞRENCİ OLACAK

Bir sınıfta bulunan öğrenci sayısı 10’dan az, 20’den fazla olamaz. Öğrencilerin 20’den fazla olması durumunda ikinci sınıf açılır. Tek sınıflı kurs programlarında sınıf kapasitesi göz önüne alınarak öğrenci sayısı 25’e kadar çıkabilir.

EBA NEDİR?

EBA öğrencilerin verimli ders çalışması için içerikler sunan, Fatih Projesi kapsamında geliştirilen eğitim portalıdır. Öğrenciler okul dışında da EBA’ya girerek içeriklerden faydalanabilir, paylaşımlarda bulunabilir. Böylece öğrenim süreci EBA sayesinde sadece okul ile sınırlı olmaktan çıkar. Öğretmenler tarafından verilen alıştırmalar ve ödevler takip edilerek zamanında teslim edilir. EBA öğretmenler için de, meslektaşları ile iletişimi kolaylaştırır. EBA ile öğretmenler gruplara katılarak eğitsel tartışmalarda bulunabilirler.

EBA işitsel, görsel gibi farklı öğrenme stillerine sahip öğrenciler için çeşitli içerikler sunar. Sosyal yapısı sayesinde öğrencilerin birbirleriyle daha kolay bilgi alışverişinde bulunabilmelerini sağlar. Zengin içerikleri ile bilgiyi sunar ve bilginin yapılandırılarak yeniden üretilmesinde rol alır.