Gündem EBA kurs hizmetine ait başvuru işlemlerinin detayları!

EBA kurs hizmetine ait başvuru işlemlerinin detayları!

13.09.2016 - 11:27 | Son Güncellenme:

2016-2017 eğitim yılı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) EBA kurs hizmetleri başvuru tarihleri belli oldu. Yeni eğitim yılı MEB çalışma takvimine göre EBA kurs hizmeti başvuruları 22 eylülde başlayacak. MEB EBA kurs hizmetlerine ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri ile mezunları başvurabilecek.

EBA kurs hizmetine ait başvuru işlemlerinin detayları

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Türk eğitim sisteminde devrim niteliğinde yeni bir uygulama geldi. Türkiye’de Bakanlar Kurulu ile birlikte kapatılan dershanelerden doğan boşluğun doldurulması ve milyonlarca öğrencinin mağduriyetlerinin giderilebilmesi amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından EBA kurs portalı kurs hizmetleri başlatıldı. Milyonlarca öğrencinin okul dışı eğitim ve kurs programlarından yararlanarak derslerinde daha yüksek başarılara ulaşabilmeleri ve daha kaliteli bir eğitim temeline sahip olabilmeleri gibi temel hedeflere sahip olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim Bilişim Ağı henüz çok yeni bir hizmet olmasına karşın oldukça yoğun şekilde ilgi görüyor.

Haberin Devamı

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı hizmetleri 2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde çok yeni bir hizmet olmasına karşın 10 milyonu aşkın öğrenci tarafından kullanıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Bakanlar Kurulu kararı ile kapatılan dershane ve benzeri eğitim kurumlarından dolayı Türk eğitim sisteminde okul dışı kurs programı hizmeti seçeneğinin kalmaması dolayısı ile milyonlarca ilköğretim ve ortaöğretim öğrencinin yaşadığı mağduriyetin giderilebilmesi amacı ile EBA kurs portalı hizmeti sunulmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan Eğitim Bilişim Ağı kurs programı hizmetleri ücretsiz olarak kullanılabildiği gibi sadece ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kurumlarında eğitim gören öğrenciler tarafından değil aynı zamanda da bu eğitim kurumlarından mezun olarak üniversiteye henüz kayıt yaptırmayarak, bir sonraki üniversiteye giriş sınavlarına hazırlık yapanlarda yararlanabiliyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs EBA giriş portalı hizmetleri 2016-2017 eğitim öğretim yılı içerisinde 3 dönem halinde sunulacak. 19 eylül’de başlayacak yeni eğitim öğretim dönemiyle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs programı hizmetleri birinci dönem, ikinci dönem ve yaz dönemi 3 şekilde sunulacak. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kurumlarında eğitim gören ve mezun olan kişiler, 2016-2017 eğitim öğretim dönemi EBA kurs portalı hizmetlerine başvurularını okullar açıldıktan sonra okulundan yapabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 2016-2017 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine göre EBA giriş ekranından kullanabilecekleri Eğitim Bilişim Ağı kurs destek hizmetlerine başvurular öğrenciler ve mezunlar tarafından 22 eylül -27 eylül tarihleri arasında gerçekleştirilebilecek. İlköğretim ve ortaöğretim eğitim kurumları ve il/ilçe müdürlükleri aracılığı ile yapılabilecek başvurular kapsamında liseye giriş sınavlarına ve üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan öğrenciler için ayrı bir kurs programı uygulanıyor. Bu doğrultuda Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim yılında ilköğretim 5, 6 ve 7.sınıf öğrencileri ile lise 9, 10 ve 11.sınıf öğrencilerine haftalık 12 saate kadar 5 farklı dersten kurs verecek. Milli Eğitim Bakanlığı EBA kurs hizmetleri dahilinde liseye giriş sınavlarına hazırlanan ilköğretim 8.sınıf öğrencileri ile üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan 12.sınıf öğrencilerine ve lise mezunlarına haftalık 18 saate kadar 6 farklı dersten kurs verecek.