Gündem Dersler başladı! EBA TV 1 Nisan canlı yayın izle! EBA TV 1 Nisan ders programı ve frekans bilgileri...

Dersler başladı! EBA TV 1 Nisan canlı yayın izle! EBA TV 1 Nisan ders programı ve frekans bilgileri...

01.04.2020 - 09:27 | Son Güncellenme:

Uzaktan eğitim EBA üzerinden tüm hızıyla devam ediyor. EBA ve TRT ortak işbirliği ile yürütülen proje kapsamında öğrenciler dersleri canlı olarak isterlerse TV ekranından isterlerse internet sitesi üzerinden online olarak takip edebiliyor. İlköğretim, Ortaokul ve Lise dersleri kapsamında öğrenciler sabah 09:00'da başlayan dersleri öğlene kadar takip ediyor. Bu süre zarfında dersleri kaçıran öğrenciler öğleden sonra tekrar yayınları ile dersleri yeniden izleme fırsatı elde ediyor. İşte EBA TV canlı yayın linkleri, ders programı ve frekans bilgileri...

Dersler başladı EBA TV 1 Nisan canlı yayın izle EBA TV 1 Nisan ders programı ve frekans bilgileri...

EBA TV canlı yayını ile uzaktan eğitim devam ediyor. 23 Mart tarihinde başlayan uzaktan eğitim süreci kapsamında evinde interneti bulunan öğrenciler TRT EBA TV canlı yayınını online olarak takip edebiliyor. Evinde interneti olmayan öğrenciler ise TRT EBA TV frekasn ayarlarını yaptıktan sonra TV ekranından canlı olarak ders yayınlarını takip edebiliyor. Canlı sınıf uygulaması bugün 12. sınıf ve 8. sınıf öğrencileri tarafından uygulanacak. Peki EBA TV canlı yayın izleme linkleri nelerdir?

Haberin Devamı

TRT EBA TV CANLI YAYIN İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

EBA TV DERS PROGRAMI HAFTALIK

Dersler başladı EBA TV 1 Nisan canlı yayın izle EBA TV 1 Nisan ders programı ve frekans bilgileri...

Dersler başladı EBA TV 1 Nisan canlı yayın izle EBA TV 1 Nisan ders programı ve frekans bilgileri...

Dersler başladı EBA TV 1 Nisan canlı yayın izle EBA TV 1 Nisan ders programı ve frekans bilgileri...

TRT-EBA TV YAYINLARININ TEKRARLARI OLACAK MI?

Yayınlar aynı kanalda ve gün içinde 1 veya 2 kez tekrar edilecek. Tekrarlayan yayın akışı da yine "eba.gov.tr" ve TRT internet sitelerinden öğrenilebilecek. Ayrıca "eba.gov.tr" üzerinden de yayınlanan içeriklerin kayıtlarına ulaşılabilecek.

TRT-EBA TV TELEVİZYON KANALLARI YAYIN AKIŞINA NEREDEN ULAŞILIR?

Yayın akışlarına "eba.gov.tr" ana sayfasından ve TRT internet sitesinden günlük ve haftalık yayın akışına ulaşılabilecektir. Ayrıca, her akşam yayın sonlandıktan sonra ve sabah yayın başlayana kadar televizyon ekranından görüntülenebilecek.

EĞİTİM KANALLARI UYDU AYARLARI NASIL YAPILACAK?

Haberin Devamı

SD (Standart çözünürlüklü): TRT-EBA TV İlkokul SD, TRT-EBA Ortaokul SD, TRT-EBA TV Lise SD kanalları, TÜRKSAT uydusu üzerinden 1916 MHz, Vertical (Dikey), Sembol Oranı:30.000 FEC:3/4 parametreleri ile yayınlanmaktadır. TKGS (TÜRKSAT Kanal Güncelle Sistemi) sistemine sahip uydu alıcılarda ya da uydu alıcılı TV'lerde TRT-EBA TV İlkokul SD 89. kanaldan, TRT-EBA TV Ortaokul SD 90. kanaldan, TRT-EBA TV Lise SD 91. kanaldan izlenebilecek.

HD (yüksek çözünürlüklü): TRT-EBA TV İlkokul HD, TRT-EBA TV Ortaokul HD, TRT-EBA TV Lise HD kanalları, TÜRKSAT uydusu üzerinden 12084 MHz, Horizontal (Yatay), Sembol Oranı:13750 FEC:2/3 parametreleri ile yayınlanacak. TKGS sistemine sahip olan uydu alıcılarda ya da uydu alıcılı televizyonlarda TRT-EBA TV İlkokul HD 86. kanaldan, TRT-EBA TV Ortaokul HD 87. kanaldan, TRT-EBA TV Lise HD 88. kanaldan izlenebilecek.

TÜRKSAT uydularından şifreli platform hizmeti veren D-Smart, Tivibu Uydu ve Digiturk (TÜRKSAT aboneleri) eğitim yayınlarını nasıl takip edebilir?

TÜRKSAT uydularından şifreli platform hizmeti veren D-Smart, Tivibu Uydu ve Digiturk TÜRKSAT Uydusu platformları da kendi akıllı kanal sıralamasına eklemek suretiyle yayınları abonelerine iletecek.

DERSİ HANGİ ÖĞRETMENLER ANLATIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığının seçtiği, alanında başarılı öğretmenler ders anlatım videoları ile konuları anlatacak.