Gündem Edis kimdir? Edis Görgülü kaç yaşında, nereli?

Edis kimdir? Edis Görgülü kaç yaşında, nereli?

27.04.2019 - 18:43 | Son Güncellenme:

Müzisyen Edis, ham şarkıları hem de rol aldığı dizilerle halkın gönlünde genç yaşta taht kurmayı başarmış isimlerden birisi. Geçtiğimiz gün katıldığı Eser Yenenler Show'da açıklamaları ile yeniden gündeme gelen Edis, oyunculuk konusunda da müzisyenliği kadar başarılı bir isim. Peki Edis kimdir, kaç yaşındadır?

Edis kimdir Edis Görgülü kaç yaşında, nereli

Edis Görgülü 28 Kasım 1990 doğumludur. Müzisyenlik ve söz yazarlığı yapmaktadır.

Haberin Devamı

EDİS KİMDİR?

Londra'da doğdu ve İzmir'de büyüdü. Lise ve üniversite yıllarında okul eğitiminin yanı sıra müzik eğitimi de aldı. Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni kazanınca İstanbul'a yerleşerek albüm hazırlamak için hemen çeşitli kişilerle iletişim kurmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Bunun üzerine oyunculuğa başladı. Dinle Sevgili (2011-12) ve Hayatımın Rolü (2012) dizilerinin oyuncu kadrosunda yer aldı. Oyunculuk yaptığı bu yıllarda menajerinden müzisyenlik için teklif aldı.

Mart 2018'de ilk stüdyo albümü Ân'ı piyasaya sürmeden önce çıkardığı single'lar ile ün kazandı. Aralık 2014'te çıkış single'ı "Benim Ol" ile eleştirel başarı yakaladı ve şarkı Türkiye'de bir hit olarak MusicTopTR Resmî Listesi'nde iki numaraya kadar ilerledi. Ardından yayımladığı "Dudak" (2016) ve "Çok Çok" (2017) single'ları da benzer şekilde Türkiye'de iki numara olurken "Roman" bir numaraya yükseldi. Edis bugüne kadar üç Radyo Boğaziçi Müzik Ödülü ve iki Altın Kelebek Ödülü dahil birçok ödül aldı.

Haberin Devamı

Edis, gitar ve piyano çalabilmektedir ancak kendisini profesyonel olarak tanımlayamayacağını belirtmektedir. İlk şarkısı "Benim Ol"un Batı tarzı bir pop havası vardır, aynı zamanda Hürriyet'ten Onur Baştürk'e göre 1990'ların müziğini de çağrıştırmaktadır. Edis, ilk şarkısını "muhtemelen ilgi çekmek amacıyla" 10 yaşındayken yazdı. Yaşı ilerlediğinde bu sözleri tekrar inceledi ve bir çocuk için gayet başarılı olduğuna karar verdi. Freddie Mercury, Michael Jackson, Sezen Aksu ve Tarkan hayranı olduğunu söyledi. Çocukluğunu Barış Manço, Britney Spears ve Justin Timberlake dinleyerek geçirdi. Manço için "Çocukluğumda büyük etkisi var. Unutamadım onu." dedi. Ayrıca Sting'in "Desert Rose"da yaptığı gibi, batı ve doğu müziğini birleştirmeyi hedeflemektedir.

EDİS ALBÜMLERİ

Stüdyo albümleri

Ân (2018)

Single'ları

"Benim Ol" (2014)

"Olmamış mı?" (2015)

"Vay" (2016)

"Dudak" (2016)

"Çok Çok" (2017)

EDİS FİLMOGRAFİ

Dinle Sevgili (2011-12)

Hayatımın Rolü (2012)