Gündem Efsane Kübalı İstanbul’da

Efsane Kübalı İstanbul’da

30.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Müzikle geçen 70 yıllık bir kariyer! Küba’dan çıkan fenomen Buena Vista Social Club’ın tek kadın üyesi olan Kübalı müzisyen Omara Portuondo, 3 Ağustos’ta İstanbullu müzikseverlerin karşısına çıkacak.

Efsane Kübalı İstanbul’da

Sanat hayatına sayısız Grammy ve daha nice ödülü sığdıran, Latin müziğine adını altın harflerle yazdıran, eşsiz ses Omara Portuondo bu kez şarkılarını İstanbul’daki dinleyicileri için söyleyecek. Bugüne kadar onlarca kez çıktığı dünya turnesi ile rekora koşan “Latin Diva”, 3 Ağustos’taki konseri öncesi Milliyet’e konuştu. 

Haberin Devamı

- Buena Vista Social Club’ın yegane kadın üyesisiniz. Nasıl bir his bu?

Bu doğru, gurur duyuyorum. Çünkü 20 yıldan fazla bir süredir harika müzisyenler ve arkadaşlar tarafından beğeni gördüm! Biz harika bir aileyiz ve bu fırsatı bana verdikleri için çok mutluyum. Buena Vista Social Club ekibiyle arada geçen bu süre zarfında çok eğlendiğimi söyleyebilirim.

- Hem solo hem de bir ekiple sahneye çıkmayı deneyimlediniz. İkisi arasındaki dikkat çekici farklar nelerdi?

Müzikal kariyerime çok genç yaşta, Buena Vista Social Club’ın artık bir fenomene dönüştüğü yıllarda başlamıştım. Sonrasında birlikte turneye çıktığımızda hiçbirimiz bu projenin hangi boyutlara varabileceğini tahmin edememiştik. Grup olarak dünyanın birbirinden farklı yerlerinde çalma fırsatı yakaladık. Keza solo kariyerim boyunca da pek çok farklı isimle aynı sahneyi paylaşma şansına sahip oldum. Hepsi ayrı güzellikte deneyimlerdi.

Haberin Devamı

- 70 yıllık bir müzikal kariyeri geride bıraktınız. Bu durumun sizde oluşturduğu hissi birkaç cümlede özetlemeniz mümkün mü?

Onur duyuyorum bundan. Çünkü bu bir rüya gibi. Çok şanslı bir insan olduğumu düşünüyorum. Fakat ne olursa olsun, başlangıçta bu oldukça zorlu bir yoldu. Ailemden uzakta ve hiç durmadan çalışmak mecburiyetindeydim. Ama ailemin desteği ve dinleyicilerin bana karşı gösterdiği cömert sevgi, en çok yapmak istediğim şeyi gerçekleştirmemde güç verdi. Bu sayede müzik yaptım!

- Birlikte sahneye çıktığınız ve unutamadığınız isimler kimler?

Bu benim için cevaplaması zor bir soru çünkü, gönlümdeki listede epey uzun. Bu turnede de yanımda olan sevgili dostum piyanist Roberto Fonseca’dan İbrahim Ferrer’e, Nat King Cole’dan Cuccho Valdes’e daha bir sürü ismi bu listeye ekleyebilirim.

‘Küba ezgileriyle dolu bir gece’

- Daha önce de İstanbul’da konserler vermiştiniz. İstanbullu müzikseverler de sizi çok seviyor...

Evet, yeniden Türkiye’de olmaktan ötürü büyük mutluluk duyuyorum. Burada sahneye çıkmam yönünde teklif geldiği için çok mutluyum. Yeniden muhteşem insanlarla tanışıp harika bir izleyici kitlesinin karşısında performans sergileyeceğim. Konsere gelecek olan izleyicilerin Küba ezgileriyle harika bir akşam geçireceklerine dair söz veriyorum. Hepsine aradan geçen bu uzun sürede bana verdikleri destekten ötürü çok teşekkür ediyorum.

Yazarlar